Almanya’da “İsrail Düşmanlığı Yapan Çocuk İçin ‘Jugendamt’ Devreye Girsin” Çağrısı

Almanya’da “İsrail Düşmanlığı Yapan Çocuk İçin ‘Jugendamt’ Devreye Girsin” Çağrısı

Bild gazetesi, Almanya’da anaokullarında göçmen çocukların Filistin yanlısı sloganlar atarak İsrail nefreti yaydığını, hatta bir keresinde 3 yaşındaki bir çocuğun da İsrail nefreti ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Almanya’nın çok satan gazetelerinen Bild Almanya’da anaokullarında dahi çocukların Filistin yanlısı ve İsrail aleyhine nefret sloganları attığını öne sürdü.

Almanya Yahudi Yaşamı ve Antisemitizmle Mücadeleden Sorumlu Federal Hükümet Komiseri Felix Klein’e atfen bir haber yayınlayan Bild, Felix Klein’ın gençlik dairelerinin olaya müdahil olmalarını ve bu çocukların ailelerinin gençlik daireleri tarafından uyarılmalarını istediğini bildirdi.

“3 Yaşında İsrail Nefreti Yayıyor”

Gençlik dairelerinin müdahalesinin aynı zaman da bu çocukların korunmasına hizmet edeceği bildirilen haberde bu tür ana okullarında Filistin yanlışı ve İsrail nefreti yayan çocuğun 3 yaşında olduğu bilgisi verildi

Haberde, Bavyera Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) Meclis Grubu Başkanı Klaus Holetschek’in “Çocukların yaşamlarının ebeveynlerinin İsrail ve Yahudi nefretiyle şekillenmesine artık izin vermemeliyiz.” dediği de aktarıldıktan sonra göçmen ailelerin çocuklarına, Almanya’nın özgür, demokratik temel düzen değerlerinin, okul öncesi çağda zorunlu dil dersleri yoluyla öğretilmesi de istendi. Klaus Holetschek İsrail’in var olma hakkının bunun ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini de söyledi.