Almanya’dan Düzensiz Göç Önlemi: Sınır Kontrolleri Uzatıldı 

Almanya hükümeti, düzensiz göçü önlemek için Polonya, Çekya ve İsviçre sınırlarında uyguladığı kontrolleri 20 gün daha uzatacağını açıkladı.

Almanya, insan kaçaklığı suçlarıyla daha fazla mücadele ve düzensiz göçü sınırlamak amacıyla geçici sınır kontrollerini uzattığını bildirdi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, komşu ülkeler Polonya, Çekya ve İsviçre yetkilileriyle görüştüklerini bildirdi. Faeser, sınırdaki kontrollerin şimdilik 20 gün uzatılacağını ifade etti. İlerde duruma göre kararın yeniden gözden geçirileceğini aktaran Faeser, “Daha sonra bu sürenin 3 ay uzatılıp uzatılmayacağı düşünülecek” dedi.

[post-refarans id=”49963″ taraf=”sol”]

Sınır kontrolleri arttı

Almanya, 16 Ekim’de AB Komisyonuna, Polonya, Çekya ve İsviçre ile olan kara sınırlarında insan kaçaklığı suçlarıyla daha fazla mücadele etmek ve düzensiz göçü sınırlamak amacıyla 10 gün geçici sınır kontrollerinin yapılacağını bildirmişti. Almanya hükümeti, 2015’ten beri Avusturya sınırında yapılan sınır kontrollerinin süresinin de 12 Kasım’dan itibaren 6 ay uzatılacağını aktarmıştı.

“Düzensiz göçü sınırlandıracağız”

Söz konusu ülkelerin sınırlarındaki kontrollerin 17 Kasım’dan itibaren 10 gün süreceği ve toplamda 2 ay uzatılabileceği açıklanmıştı. Avusturya sınırında yapılan sınır kontrollerinin süresinin de 12 Kasım’dan itibaren 6 ay uzatılacağı kaydedildi.

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, insan kaçakçılarının faaliyetlerinin gittikçe daha acımasız ve vicdansız hale geldiğini belirterek, bu acımasız faaliyetleri durdurmak için her türlü önlemin alınması ve aynı zamanda yerel yönetimlerin yükünü azaltmak amacıyla düzensiz göçün etkili şekilde sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. (aa,c)