Almanya’da 2024’te Çocuklara Yönelik Bürgergeld Zammı Geliyor

Almanya’da 2024’te Çocuklara Yönelik Bürgergeld Zammı Geliyor

Almanya’da 2024 yılında çocuklara ve gençlere yönelik Vatandaşlık Parası zammı geliyor.  

Almanya’da 1 Ocak 2024 itibariyle çocuklara ve gençlere ödenen Vatandaşlık Parası zamlanıyor. Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ebeveynler yüksek fiyatlar ve enflasyon nedeniyle çocuğuna ayakkabı alırken paranın yetip yetmeyeceğini düşünmek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle Vatandaşlık Parası 2024 yılı itibariyle hissedilir şekilde artacak.” diye kaydetti.

yüzde 12 oranında yükseltilecek

Yaklaşık beş milyon vatandaşın faydalandığı Vatandaşlık Parası ile ilgili zammın yüzde 12 oranında yükseltilmesi bekleniyor. Bu zammın, vatandaşın geçimini güvence altına almak için getirileceği aktarılırken, söz konusu yönetmeliğin yakın zamanda onaylanacağı belirtildi.

60 bin hanenin verilerine göre belirleniyor

Vatandaşlık Parası’nın miktarı 60 bin hane halkının istatistiksel verilerine dayanarak tespit ediliyor. Yiyecek, giyim, kişisel bakım ve diğer masraflar için ihtayçlar hesaplanırken, toplumsal ve kültürel yaşama katılım için ne kadar paraya ihtiyaç duyulduğu da göz önünde bulunduruluyor.

vatandaşlık seviyeleri yaşa göre değişiyor

Federal Çalışma ve Sosyal Bakanlığı Bundesministerium tarafından çocuklar ve gençler için üç farklı Vatandaşlık Parası seviyesi söz konusu. Bunlar ayrıca yaşlara göre değişkenlik gösteriyor. Söz konusu zam ile birlikte ise çocuklar ve gençler yönelik ödenecek miktarlar şu şekilde:

Yaklaşık 50 Euro artırılacak

  • 5 yaş altındaki çocuklara 318 Euro yerine 357 Euro ödenecek
  • 6 – 13 yaş arası çocuklara 348 Euro yerine 390 Euro ödenecek
  • 14 – 18 yaş arasındaki gençlere 420 Euro yerine 471 Euro ödenecek
  • Ailesiyle bir evde yaşayan 25 yaş altı gençlere 402 Euro yerine 451 Euro ödenecek(bb)