Almanya’da Doktorlar ve Eczacılar Greve Gidiyor

Almanya’da Doktorlar ve Eczacılar Greve Gidiyor

Almanya’da Kasım ayı boyunca eczanelerle doktorlar greve gidecek. Yarın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde çoğu doktor muayenehanesi ve eczane sağlık sistemini protesto amacıyla kapalı kalacak.

Almanya Eczacılar Birliği’nin Kasım ayını grev ayı olarak ilan etmesi sonrasında, ülkedeki sağlık politikası ile sağlık sistemindeki sorunları protesto etmek amacıyla Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki doktorlarla eczacılar bir günlük uyarı grevine gidecek

Bir günlük yapılacak grevler sebebiyle 15 Kasım Çarşamba günü eyalette eczanelerle doktor muayenehanelerinin önemli bir bölümü kapalı kalacak.

İlaç Darboğazı ve Sağlık Politikalarına Dikkat Çekilecek

Almanya’daki ilaç sektöründeki darboğazlarla, muayenehanelerin aşırı kalabalık olması, vasıflı işçi sıkıntısı gibi sağlık sektörünün sorunlarını gündeme getirmek amacıyla greve gidecek olan doktorlarla ve eczacılar aynı zamanda ücretlerinin de artırılmasını istiyor.

Greve eczacılar, aile hekimleri ve diş doktorları katılacak. Federal hükümetin sağlık politikalarında acil çözüm isteyen eczacılarla doktorlar, ayrıca Dortmund kentinde bir de miting yapacak.

Mitinge eyaletteki doktorlarla eczacıların yanı sıra Rhineland-Pfalz, Saarland ve Hessen eyaletlerinden de katılım bekleniyor.

Acil Tedavi ve İlaç Temini Devam Edecek

Greve katılan doktorlar, sabah saat 10’a kadar muayenehanelerini açmayacak. Bu süre içerisinde online eğitime katılacaklar. Acil muayene için ise hastalar muayenehaneye alınacaklar.

Grev esnasında bazı eczaneler nöbetçi eczane görevi üstlenecek. Diğer eczaneler ise kapalı kalacak. Hastaların istedikleri ilaçları bulamadıklarını veya zamanında temin edemediklerini dile getiren eczacılar, bununla birlikte aldıkları ücretlerin neredeyse 20 yıldan eri aynı kaldığına dikkat çekiyor.