Düsseldorf Bölge Mahkemesi Korona Aşışı Davasını Reddetti

Düsseldorf Bölge Mahkemesi Korona Aşışı Davasını Reddetti

Almanya’da korona aşılarına karşı Düsseldorf’ta açılan dava reddedildi. Mahkeme ret kararına, davacıların, aşı sonrasında oluşan sağlık sorunlarının aşılardan kaynaklandığına dair biri kanıt sunamadıkları gerekçe gösterdi.

Almanya’da korona aşısı dolayısıyla kalıcı sağlık problemleri yaşandığına dair Düsseldorf’ta açılan dava reddedildi.

Düsseldorf Bölge Mahkemesi’nde açılan davaya bakan mahkemenin başkanı Thomas Brüggemann, korona aşısı mağdurlarının, aşı sonrasında oluşan sürekli hastalıklarının aşıdan kaynaklandıklarını ispat edemediklerini, dolayısıyla davayı reddettiklerini bildirdi.

Düsseldorf Bölge Mahkemesi (Landgericht), Kaarst, Meerbusch ve Düsseldorf’tan iki kadınla bir erkeğin, oldukları korona aşısı sonrasında kalıca sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığı iddiasıyla açtığı davaları görüşürken, aşıların Avrupa İlaç Ajansı tarafından fayda-zarar değerlendirmesi sonrasında ruhsat aldıklarını, eğer aşılardan kaynaklı bir sağlık problemi olduysa bunun da ispatlanması gerektiğini ifade etti. Mahkeme, bu ispatın mahkemenin görevi olmayıp davalıların olduğunu, ancak bu davada sağlık zararları ile aşı arasında bir kanıt sunulamadığını açıkladı.

Davacıların avukatı Tobias Ulbrich ise mahkemenin kararını eleştirdi ve bir üst mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. Ulbrich, “Bu karar, bir ilacın ilgili otorite tarafından onaylanmasının, üreticiye karşı tazminat taleplerini önlemek için yeterli olduğu anlamına geliyor.” dedi.

Davacılar aşı üreticisi Biontech firmasından 500 bin Euro manevi, 30 bin Euro da maddi tazminat istiyorlardı.