Sosyal Demokrat Gençlik Başbakan Scholz’a Sordu: “Siz Hangi Partinin Başbakanısınız?”

Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) gençlik örgütü Genç Sosyalistler, Başbakan Scholz’dan sosyal demokrat siyaset yapma cesareti göstermesini istedi ve “hangi partiden başbakan adayı olduğunuzu hatırlayın” uyarısında bulundu.

Almanya’da iktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) gençlik örgütü Genç Sosyalistler (Jusos) Başbakan Olaf Scholz’a sert eleştiriler getirdi.

Genç Sosyalistler’in yıllık genel kurulunda başkanlık için aday olan ve yüzde 45 oranında oy alarak seçimleri kazanan Philipp Türmer, sosyal demokratların daha mücadeleci, daha sol ve sosyal demokrat bir politikaya yönelmelerini istedi.

Hangi Partiden Aday olduğunuzu Hatırlayın

Başbakan Olaf Scholz’a hitap eden Genç Sosyalistler’in yeni Başkanı Philipp Türmer, seçim propagandasında verilen sözleri hatırlattıktan sonra “Siz hangi partinin adayı olarak başbakansınız” sorusunu yöneltti.

Başbakan Scholz’a “Berlin’deki o kalenizde oturuyorken, hangi partiden aday olduğunuzu hatırlıyorsanız, artık politikalarınızı değiştirin.” çağrısında bulunan Türmer, konut, altyapı ve eğitime daha fazla para ayrılmasını istedikten sonra, “Yeniden sosyal demokrat siyaset yapmaya cesaret edin ve bu hareketin değerlerine ihanet etmeyi bırakın” diye talepte bulundu.