Avrupa Helal Sertifikalama Enstitüsü Endonezya’da Helal Akreditasyon Çalıştayına Katıldı

Avrupa Helal Sertifikalama Enstitüsü (EHZ), gelecek yıldan itibaren helal sertifikası olmayan ürünlerin ülkeye girişini yasaklayacak olan Endonezya’da, sertifikalarının kabul edilmesi için akreditasyon müracaatında bulundu.

Avrupa Helal Sertifikalama Enstitüsü (EHZ), Endonezya’nın başkenti Jakarta’da yapılan Helal Sertifikalama Çalıştayı’na katıldı. H20 Halal World 2023 ismiyle yapılan Helal Sertifikalama Çalıştayı’nda EHZ, Avrupa’daki helal sertifikalama çalışmalarıyla kurumun helal sertifikalama kurallarını ve sertifika verilen işletmelerin denetimini nasıl yapıldığını anlattı.

EHZ, Avrupa’daki Ürünlere Endonezya için Sertifika Verecek

Uzun yıllar Avrupa’da helal ürün sertifikalama çalışmaları yapan Avrupa Helal Sertifikalama Enstitüsü (EHZ), bu alanda Avrupa’da yetkilendirilmek için gerekli çalışmaları da başlattı ve Endonezya Helal Akreditasyon Kurumu’na Avrupa’da yetkilendirilmek için gerekli olan belgelerle birlikte müracaatta bulundu.

41 ülkeden 118 helal sertifikalama kuruluşunun katıldığı çalıştayda EHZ’i sertifikalama ve denetleme uzmanı Yusuf Güngör ile EHZ Uluslararası İlişkiler Uzmanı Yusuf Çalkara temsili etti.

Helal Sertifikasız Ürürlen Gelecek Seneden Sonra Endonezya’ya Giremeyecek

Gelecek yıldan itibaren, Endonezya’daki Helal Akreditasyon Kurumu tarafından onaylanmayan ürünlerin ülkeye girişini yasaklayacak olan Endonezya, bunun için yetkilendirilmiş bir sertifikalama kurumunun onay ve denetimini şart koşacak.

Bu arada, Endonezya ile birlikte Türkiye ve Malezya ile Singapur da helal sertifikalama akreditasyon kurumları oluşturmuş bulunuyor.