Gündem

Avusturya, Başörtüsünü Yasaklamak İçin Harekete Geçti

Avrupa Adalet Divanı’nın devlet dairelerinde başörtüsünün yasaklanabileceğine dair verdiği karar sonrasında Avusturyalı aşırı sağcı politikacılar yasak için harekete geçti.
01 Aralık 2023
@shutterstock

Avusturya’nın Yukarı Avusturya Eyalet Başbakan Yardımcısı ve Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Eyalet Başkanı Manfred Haimbuchner, eyaletteki devlet daireleri ile okullarda başörtüsünün nasıl yasaklanabileceğinin tespiti için hukuki bir araştırma yapılmasını istedi. Haimbuchner, Avrupa Adalet Divanı’nın son kararıyla başörtüsünün yasaklanmasını onayladığını iddia etti.

“Seküler Devlet Başörtüsünü Yasaklar, Ama Kiliseyi Destekler”

Seküler bir devlette dinin özel hayatı ilgilendirdiğini bu yüzden, devlet dairelerinde başörtüsünün yasaklanmasının yollarının arandığını belirten Manfred Haimbuchner, ancak buna karşılık, geleneksel olarak Hristiyan olan Avusturya’da kültürel-tarihsel kimliğin bir parçası olarak kiliselerin toplumsal katkısını daha da destekleyeceklerini bildirdi.

“Özel Şirketler De Başörtüsünü Yasaklamalı”

Özel işletme ve işyerlerinin de bu yasaklamaya destek vermesi gerektiğini öne süren Avusturya Özgürlük Partisi Yukarı Avusturya Eyalet Başkanı Haimbuchner, “Özel şirketlere bir yol göstermem gerekmiyor. Ama şirketler de ülkedeki toplumsal barışın sorumluluğunu taşırlar. Bu yüzden özel şirketler de başörtüsü yasağını uygulamalıdır.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş