“Almanya’da Polis Irkçı Ayrımcılığı Pekiştiriyor”

“Almanya’da Polis Irkçı Ayrımcılığı Pekiştiriyor”

Alman İnsan Hakları Enstitüsü yayımladığı yıllık raporunda, ülkedeki polis kayıtlarında hassas bilgilerin doğru dürüst korunmadığını, polisteki bilgilerin ırkçı önyargıları pekiştirdiğini bildirdi.

Alman İnsan Hakları Enstitüsü, yayımladığı insan hakları raporunda Almanya’da polisin, hassas bilgileri yeterince korumadığını, Alman gibi görünmeyenlere karşı oluşan ırkçı önyargıları pekiştirdiğini açıkladı.

Rapor hakkında bilgilendirmelerde bulunan Alman İnsan Hakları Enstitüsü Müdürü Beate Rudolf Almanya’da polisin dil, ten rengi veya köken gibi kişisel verileri korunmasının yetersiz olduğunu dile getirdi ve “Dil, ten rengi veya köken: bu tür kişisel, hassas veriler bu ülkede polis tarafından yeterince korunmuyor.” dedi.

“Temel Haklar ve İnsan Hakları Bakımından Sorunlu”

Polisin veri işlemesi söz konusu olduğunda, hassas verilerin hassas olmayan verilerden pek daha iyi korunmadığını gördüklerini dile getiren Enstitü Müdürü Beate Rudolf, bu durumun temel haklar ve insan hakları açısından sorunlu olduğunu açıkladı. Rudolf, polisin dil, ten rengi veya köken ile ilgili bilgileri koruyamaması dolayısıyla ırkçı ayrımcılığa yol açma tehlikesi bulunduğunu da ifade etti.

“Irkçı Önyargıları Pekiştiriyor”

Federal ve eyalet polis bilgi sistemi INPOL’deki “dış görünüş” kategorisi örneğini veren Alman İnsan Hakları Enstitüsü Müdürü bu bölüme “Afrikalı” diye kaydı geçen bir kişinin “Alman uyruklu olsa bile Avrupalı ya da Alman olarak” muamele görmemesine yol açabileceğini, böylece poliste toplanan verilerle insanlar hakkında oluşan kalıplaşmış ön yargıların pekişeceğini bildirdi.