Gençlik

Ablalar Eğitim Programı Avrupa’nın Dört Bir Yerinden Mezunlar Verdi

İslam Toplumu Millîi Görüş Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) Avrupa’nın dört bir yerinden yetiştirdiği “Ablalar” Genel Merkez'de sertifikalarını aldı.
05 Aralık 2023

İslam Toplumu Millîi Görüş Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın düzenlediği “Ablalar Eğitim Programı”ndan mezun olanlara Genel Merkez’de sertifikaları verildi.

Ergenlik döneminde bulunan gençleri daha iyi anlama ve iletişim kurma hedefi taşıyan Abla- Kardeş projesi kapsamında KGT bünyesinde ablalık yapan idarecilere yönelik düzenlenen eğitim programının sonuncusu 2-3 Aralık’ta Genel Merkez’de düzenlendi. Bir yıl boyunca pedagoji, manevi rehberlik, iletişim ve davranış bilimleri dersleri gören ablalar, bölgelerinde aldıkları eğitim ışığında abla-kardeş çalışmalarına ivme kazandıracak.

“bölgelerinizdeki kardeşler sizlere emanet”

85 mezunun bulunduğu kapanış programında KGT Başkanı Zehra Karataş ‘’Burada Avrupa’nın dört bir yanından sizlerle aynı derdi taşıyan kardeşlerle tanıştınız ve ilminizi genişlettiniz. Artık bölgelerinizdeki kardeşler sizlere emanet. Onlara destek çıkacak ve rol model olacağınıza inanarak uğurluyoruz sizleri.’’ dedi.

“binlerce kardeşimizin yolu aydınlanacak”

Ablalar Eğitim Programı’nın sorumluluğunu üstlenen KGT Orta Öğretim Başkanı Büşra Nur Kaya birlikte kat edilen uzun yolculuğa vurgu yaparak, “‘Hem günümüz hem yarınımız sizlerin çalışmaları ile şekillenecek. Ablalığınız sayesinde binlerce kardeşimizin yolu aydınlanacak.’’ diyerek öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş