Toplum

Almanya’da Kış Lastiği Şartları Sertleştiriliyor

Almanya’da 2024 yılı Ekim ayından sonra araçlarda sadece Alpin (Dağ ve Kar) sembolü olan lastikler kullanılacak. Başka lastik kullanan sürücülere 60 Euro, araç sahiplerine ise 75 Euro ceza ile 1 ehliyet puanı verilecek.
05 Aralık 2023
Almanya'da kışın artık 4 mevsim lastikleri de kullanımayacak. Bunun yerine sadece kış lastikleri kullanılacak. @shutterstock

Almanya’da kış aylarında geçerli olan dört mevsim lastiklerin kullanımına Alpin işareti olmayanlarına yasak geliyor. Federal Ulaştırma Bakanlığının yayımladığı bir genelgeye göre, 2024 yılı Ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere kış aylarında sadece kar lastikleri ya da alpin işaretli 4 mevsim tekerler kullanılabilecek.

Alpin işaretli lastikler, yani  üçgen şeklindeki çizilmiş dağ işaretinin içinde kar kristali olan lastikler kabul edilecek. Daha önceleri kış lastiği olarak da kullanılan ve sadece M+S işaretli 4 mevsim lastikler 2024 yılı Ekim ayından itibaren kış lastiği olarak kabul edilmeyecek.

Kış lastiği sembolü: M+S ve Alpin işareti

75 Euro Ceza ve 1 Ehliyet Puanı Verilecek

2024 yılı Ekim ayından itibaren öngörülen işaretleri taşımayan kış lastikleri kullanan sürücülere 60 Euro ceza verilecek. Aracın sahibine ise 75 Euro ceza verilecek. Ayrıca hem sürücülere hem de araç sahiplerine 1 eksi ehliyet puanı verilecek.

Bu arada kullanılacak olan lastiklerin en az 1.6 milimetre derinlikte olması gerekiyor. 1.6 milimetreden az profilli lastikli kullanan araç sürücülerine de ceza kesiliyor. Bu sürücülere de 60 Euro para cezası ile 1 ehliyet puanı cezası veriliyor

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş