Almanya’da 49 Euro’luk Biletlerin Sonu mu Geliyor?

Almanya’da 49 Euro’luk Biletlerin Sonu mu Geliyor?

Almanya’da aylık 49 Euro’luk biletlerin geleceği tartışması şiddetlendi. Stendal belediyesi uygulamadan vaz geçti. Sorunun çözümü için fiyatın 69 Euro’ya çıkarılması istendi.

Almanya’da koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların ulaşım giderlerine katkı yapmak amacıyla uygulanmaya balanan ve tüm Almanya’da geçerli olan aylık 49 Euro‘luk toplu taşıma ulaşım biletlerinin geleceği tartışması sürüyor.

Biletlerin finansman ve sübvansiyonunda büyük sıkıntılar yaşayan yerel idareler biletten vaz geçmeye başladı. İlk olarak Sachsen-Anhalt eyaletine bağlı Stendal kenti biletleri iptal etti.

Stendal’da 1 Ocak’tan İtibaren İptal

49 Euro’luk biletler Stendal’da 1 Ocak tarihinden itibaren satılmayacağı gibi, başka yerlerden alınan biletler de geçerli kabul edilmeyecek.

Almanya’da trenle seyehatı teşvik amacıyla kurulan Fahrgastverband Pro Bahn derneği sözcüsü Andreas Schröder, Stendal kenti gibi daha pek çok belediyenin biletlerden vaz geçmeyi planladığını bildirdi.

Binlerce Çalışana Destek Oluyordu

Andreas Schröder, aylık 49 Euroluk biletlerin özellikle büyük şehirlerlerle çevrelerinde yaşan çalışanlar için ekonomik destek olduğunu bu yüzden finansman sorunlarının mutlaka aşılması gerektiğini bildirdi.

“Binlerce insanın işine yarayan 49 Euro‘luk bilet uyulaması devam etmelidir. En azından 69 Euro’ya çıkarılarak finansman açığının kapatılmasına yardımcı olunur.” diyen Andreas Schröder özellikle kırsal beldelerdeki finansman sorunun çözülmesini istedi.