Almanya’da Solunum Yolu Hastalıklarında Büyük Artış

Almanya’da Solunum Yolu Hastalıklarında Büyük Artış

Almanya’da son haftalarda solunum yolu hastalıkları enfeksiyon dalgası başladı. Enfeksiyon özellikle bebek ve çocukları etkiledi. Son haftada 7 milyondan fazla kişi hastalandı.

Almanya’da soğukların etkin olmasıyla bağlantılı olarak solunum yolu hastalıklarında büyük oranda artış yaşandığı açıklandı. Robert Koch Enstitüsü son haftada 7 milyondan fazla kişinin solunum yolu hastalıklarından muzdarip olduğunu bildirdi.

Bebek ve Çocuklarda Ağır Seyrediyor

Yüzbinlerce işçinin işgöremez raporu almak zorunda kaldığı Almanya’da, bebeklerle çocukları da Respiratuar Sinsisyal Virüsleri’nin (RSV) etkilediği, bazı çocuklarda hastalığın ağır seyretmesi sebebiyle klinik tedavi görmek zorunda olduğu da açıklandı.

Daha Çok Grip, Nezle ve RSV Görülüyor

Robert Koch Enstitüsü, bebeklerle çocuklarda görülen RSV virüs salgını sebebiyle ülkede bir enfeksion dalgası başladığını açıkladı.

Üst solunum yolu hastalıklarına daha çok grip ve nezle virüsleri ile diğer RSV virüslerinin yol açtığı, geçtiğimiz senelerde görülen koronavirüs salgının ise bu sene salgın seviyesine yükselmediği, ancak dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Korona Salgın Hâline Gelmedi

Yapılan bildirimlere göre Kasım ayının son haftasında Almanya’da sadece 1 milyon 700 bin korona vakası tespit edildi.