Gençlik

Almanya’da Bergkamen Öğrencileri Üç Dilde Münazarada Yarıştı

Bergkamen Eğitim Akademisi’nin geleneksel hâle gelen münazara yarışması bu yıl da 15 Aralık’ta yapıldı.
15 Aralık 2023
@Camiahaber

Almanya’da Bergkamen Eğitim Akademisi’nin geleneksel hâle gelen münazara yarışması bu yıl 15 Aralık’ta yapıldı. Münazarada Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinde muhalefet ve savunma takımları üçer kişilik gruplardan oluştu. Münazara için sırasıyla Türkçe, Almanca ve İngilizce grupları yarıştı.

her üç grupta da muhalefet kazandı

Türkçe grubun konusu olarak “Ana dil mi, iki dillilik mi?” sorusu tartışılırken, Almanca grupları “Dijitalleşme, eğitim ve öğretim faaliyetlerinde avantaj mıdır dezavantaj mıdır?” sorusunu masaya yatırdı. İngilizce grubu ise, “Doğayı korumada bireysel farkındalık mı, kurumsal farkındalık mı etkilidir?” sorusuna cevaplar aradı. Her grup kıyasıya yarışırken galibiyet her üç grupta da muhalefetin oldu.

Münazara yarışması

Almanya’da Bergkamen Eğitim Akademisi, her yıl Münazara Yarışması düzenleyerek öğrencilerin, Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinde okuma, yazma, konuşma, dinleme, anlama ve dil bilgisini geliştirmelerini hedefliyor. Yarışmalar farklı dillerde özgün fikir üretebilme ve karşılaştıkları problemlere çözüm bulma, farklı görüşleri istatistikî bilgilerle savunabilme, mantık yürütme, tezler ortaya koyma ve antitezler üretme, özgüven duygularını ve toplum içinde kendilerini ifade edebilme beceri ve yeteneklerini desteklemek ve geliştirme bakımından da önem taşıyor.

BERGKAMEN Eğitim AKADEMİSİ

İslam Fedarasyonu Bergkamen Eğitim Kurumu 1986 yılında kurulmuş olup Almanya’da genç kızlara yönelik ilk yatılı eğitim veren kurumdur. Burada öğrenim hayatına devam eden öğrencilerin ilgi, kabiliyet ve yetenekleri bir bütünlük içerisinde ele alınarak kendisine, ailesine ve tüm insanlığa faydalı olacak şekilde gençleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Akadamide İslam din derslerinin yanı sıra Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça gibi dersler de işleniyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş