Avrupa 20. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması 20 Bin Hatim İle Taçlandı

IGMG Kadınlar Teşkilatı 20. Kur’ân-ı Kerim Tilavet Yarışması finali yarışmasında büyükler kategorisinde Kuzey Hessen’den Sedef Demirkaya, küçükler kategorisinde ise Hannover’dan Rabia Ergin birinciliği elde etti. Program öncesi okunan 20 bin hatimin duası da programda yapıldı.  

İslam Toplumu Millî Görüş Kadınlar Teşkilatı (KT) Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması 16 Aralık’ta Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde 3 binden fazla kişinin katılımıyla büyük bir heyecan ve coşku içinde yapıldı. Programın açılış Kur’ân-ı Kerim’ini 19. yarışmanın büyükler kategorisi birincisi Esra Karakaya okudu.

IGMG KT Başkanı Handan Yazıcı,  konuşmasında Kur’an’ın önemini şu cümlelerle vurguladı: “Kur’an, insanın zihnini ve kalbini aydınlatan bir nurdur. Kur’an rahmettir, şifadır, hidayettir, öğüttür. Kur’an, dünyada var oluşuna anlam, sorunlarına çare ve ahirette ölümsüz bir hayat arayan insanlık için ilahi bir rehberdir. Kur’an bir Peygamber’e indi o peygamber Allah’ın habibi oldu. Peygamberlerin önderi oldu. Kur’an bir ümmete indi o ümmet en hayırlı ümmet oldu. Kur’an’la yaşayan insan nasipli insandır.” Ayrıca duanın öneminden bahseden Yazıcı, eziyet gören Müslümanlar için en önemli dayanağın dua olduğunu ifade etti. Yazıcı “Okuduğumuz her bir hatim, gece teheccüdde yaptığımız her bir dua  Myanmar, Doğu Türkistan, Filistin ve tüm İslam coğrafyasındaki ve tüm dünyadaki zulmün durmasına vesile olsun inşallah. Birazdan hep birlikte okuduğumuz hatimler için dua edeceğiz. Rabbim dualarımızı kabul eylesin.” diye dua etti.

“KUR’AN’LA OLAN HER EYLEM GÜZELDİR”

IGMG Kadınlar Teşkilatı İrşad Başkanı Nermin Yalınkılıç ise konuşmasında “Kur’an güzeldir. Kur’an’la olan her şey güzeldir. Kur’an yolunda her eylem güzeldir.” diye kaydetti. Avrupa’nın dört bir tarafından yarışmaya gelenlere ve bu çalışmalarda emeği bulunan herkese teşekkür eden Yalınkılıç şunları söyledi: “Bundan yıllar öncesi, mütevazi şartlarda başlamış olan Kur’ân-ı Kerîm tilavet yarışmalarımız, gayret, samimiyet ve aşkla yoğrulmuş bu kutlu yürüyüşün sonunda bugün binlerce hanım kardeşimizin katılımıyla icra edilen muhteşem Kur’an ziyafetlerine dönüşmüştür. Bu yolda, bismillah diyerek ilk yola çıkan, ilk adımları atan, ilk fidanları diken ve yıllar sonra, meyveye-çınara dönüşmesine vesile olan değerli büyüklerimizi minnet ve şükranla anıyoruz ve emeği geçenlerden Rabbim razı olsun.”

“2133 genç kardeşimiz hafızlığa devam etmekte”

Yalınkılıç, “Teşkilatımızın birçok eğitim çalışmalarının yanında acaba hafızlık eğitimi de yapılabilir mi diye düşünülürken, şu an 27 bölgemizde, 97 hafızlık kurumumuzda, toplam 2133 genç kardeşimiz hafızlığa devam etmektedir. Bunların 1192’si kızlarımızdan oluşmaktadır.” dedi. Kur’an yarışmalarının Kur’anla yüzleşmeye neden olduğunu, Allah’a verilen kulluk sözünün yeniden hatırlama imkânı sunduğunu dile getiren Yalınkılıç konuşmasını, yarışmaların hayatı Kur’an merkezli düşünme, Kur’an merkezli anlama ve Kur’an merkezli inşa etme gibi yüce bir hedef amaçlandığını vurgulayarak sonlandırdı.

KUM SANATI İZLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİ

Yarışma programında kum sanatçısı ve karikatürist Veysel Çelikdemir’in gösterisi de yer aldı. Çelikdemir İslam tarihi ve Anadolu kültürüne değinirken, salondan büyük alkış aldı.

“KURAN İNSANLARA MERHAMETLİ OLMAYI EMREDER”

Porgramda IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün de bir konuşma yaparak hazirunu selamladı. Ergün dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşlarla ilgili yaptığı konuşmasında merhamet vurgusu yaparak sözlerini özetle şöyle sürdürdü: “Kur’ an insanlara adil, merhametli olmayı ve helal hayat yaşamayı emreder. ‘Zalimlere asla meyletmeyin’ diye emreder.” Ergün, Müslümanların tüm insanlığa karşı bu bilinçle hareket etmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Kim yaparsa yapsın sivillere yönelik hiç bir katliamı tasvip etmiyoruz. Hiç bir Müslüman inancından dolayı bir başka dinin mensubuna kin ve nefret duyamaz.” ifadelerini kullandı. Ergün, son olarak yarışmaya katılan bölgelere ve programa katılan tüm konuklara teşekkür etti.

HAFIZLIK MERASİMİ VE HATİM DUASI

Programda Ruhr-A, Kuzey Ruhr, Düsseldorf, Württemberg, Güney Bavyera, Kuzey Hollanda  ve Paris olmak üzere 7 bölgeden, 25 hafize kıza da hafzılık taçları düzenlenen duygu dolu törenle takıldı. IGMG KT İrşad Başkan Yardımcısı Sultan Ergün programda ayrıca Kur’an saldırılarına en güzel cevap olarak kadınlar teşkilatı mensuplarınca okunan 20 binden fazla Kur’ân-ı Kerîm’in hatim duasını yaptı.

SONUÇLAR

IGMG Kadınlar Teşkilatı 20. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’ndan Selcan Demirci’nin başkanlık ettiği jüride; Nermin Cinsoy, Uğur Betül Öztürk ve Huriye Paksoy  yer aldı.

Heyecan dolu yarışma sonucunda; 10-13 yaş grubu küçükler kategorisinde birinci Hannover’dan Rabia Ergin, ikinci Paris’den Zehra Elif Özdemir, üçüncü Köln’den Erva Soysal , dördüncü Hamburg’dan Zeynep Çelik oldu. 14-18 yaş grubu büyükler kategorisinde ise birinci Kuzey Hessen’den Sedef Demirkaya, ikinci Belçika’dan Rumeysa Batak, üçüncü Württemberg’den Alara Kavaklı ve dördüncü Danimarka’dan Nesibe Hilye Aydın oldu.