Almanya’da Başörtülü Türk Kıza Saldırıya Takipsizlik Kararı

Almanya’da Başörtülü Türk Kıza Saldırıya Takipsizlik Kararı

Almanya’nın başkenti Berlin’de mayıs ayının sonunda otobüste İslamofobik saldırıya uğrayan Hilal K. ile ilgili dava, saldırganın cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle, mahkeme tarafından kapatıldı.

Almanya’da mayıs ayının sonunda, Berlinli Hilal K. (adı gizlilik nedeniyle değiştirilmiştir), saat 18:30 civarında otobüsle evine gitmek üzereyken saldırıya uğramış ve bunun sonucunda ağır yaralanmıştı. Yapılan saldırıyı mahkemeye taşıyan Hilal K. ile ilgili dava kapatıldı. Gerekçe olarak ise saldırganın cezai ehliyeti olmaması gösterildi.

“sağlık raporuna göre cezai ehliyet yok”

Hilal K.’ya karar, Berlin Savcılığı’ndan yapılan bildiri ile gönderildi. Saldırganın isminin belli olması ve olay esnasında orada bulunanların da yapılan saldırıyı doğrulamasına rağmen mahkeme davayı kapattığını duyurdu. Saldırganın sağlık raporuna dayandırılan karara göre, kendisinin olay esnasında cezai ehliyeti olmadığı ve bu nedenle hukuken bir cezanın söz konusu olamayacağı aktarıldı.

“saldırı esnasında kimse bana yardım etmedi”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hilal K., “Durum son derece şok edici ve aşağılayıcıydı, çünkü başlangıçta hiç kimse yardıma gelmedi. Saldırıdan sonra sadece bir kadın bana yardımcı oldu. Diğer yolcular olayı sadece izledi. Şoför de her şeyi görmesine rağmen biz iner inmez kapıyı hemen arkamdan kapattı.” diye konuştu.

“psikolojik etkileri devam ediyor”

Olayın, üzerinden altı ay geçmesine rağmen, psikolojik etkilerinin devam ettiğini belirten Hilal K., söz konusu saldırganı her gün gördüğünü fakat olayın etkisini psikolojik olarak hala atlatamadığını vurguladı. Olayı kamoyuyla paylaşmasını ise şu sözlerle açıkladı: “Artık faillerin değil mağdurların devlet tarafından korunmasını istiyorum. Bu nedenle bu olayı kamuoyuna taşıdım.”

Berlin: Her İki Kişiden Biri İslam’ı Reddediyor

Berlin’de yapılan bir araştırmaya göre, başkentte Müslümanlara yönelik önyargıların büyük ölçüde arttığı ortaya kondu. Ankete göre her iki kişiden birinin (yüzde 48) İslam’ı reddettiği belirtilirken, Almanya’da gereğinden fazla Müslüman olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 42 olarak dikkat çekti. Bu oran 2019’da yüzde 2 olarak kaydedilmişti.(bb)