Almanya’nın Sarı Yeleklileri “Traktörlüler” Yolları Kapatıyor

Almanya’nın Sarı Yeleklileri “Traktörlüler” Yolları Kapatıyor

Almanya’nın birçok şehrinde “traktörlüler”, hükümetin tasarruf planlarına karşı eylemde bulunurak, çeşitli bölgelerde trafiği kitliyor.

Almanya’da hükümetin tasarruf planları büyük tepki görmeye başladı. Son olarak birçok şehirde “traktörlüler”, hükümetin tasarruf planlarına karşı eylemde bulunurak, çeşitli bölgelerde trafiği kitledi.

kilometrelerce kuyruk oluştu

Trier’de 80’den fazla çiftçi, hükümetin tasarruf planlarına karşı bir eylemde bulunarak trafik sıkışıklığına neden oldu. Sabah altı sularında bölgedeki çiftçiler traktörleriyle Trier’e hareket etti. Trafik kuyruğu kilometrelerce uzandı.

bekleme süreleri 2 saate ulaştı

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde de yine “traktörlüler” çeşitli otoban yollarını adeta trafiğe kapattı. Burada da 15 kilometre civarında bir kuyruk oluştu. Bekleme süreleri 2 saate ulaştı.

vergi avantajları sonlandırılıyor

Çiftçilerin söz konusu protestolarının nedeni, Federal Hükümet’in çiftçilere yönelik vergi avantajlarını sonlandırması. Buna göre tarım makineleri için öngörülen vergi avantajları sona erdirilecek. Son olarak başkent Berlin’de de bu nedenle çiftçiler traktörleriyle katıldığı büyük bir gösteri düzenlemişti.