Toplum

Dünyanın Dört Bir Yanından 10 Bine Yakın Müslüman Umre Yolcusu

Dünyanın dört bir yanından bu yıl da 10 bine yakın Müslüman, IGMG Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanlığı öncülüğünde umre ibadeti için kutsal topraklara gidiyor.
21 Aralık 2023
@Camiahaber

Islam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Aralık Umresi’ne bu yıl yine on binlerce Müslüman katılım sağlıyor. Danimarka ve Norveç kafileleri dün itibariyle dualarla uğurlandı. Bu kafileler ilk etapta Mescid-i Nebevi’yi ziyaret edecek. Yılbaşında ise Mekke’ye hareket edilecek.

Yılbaşında Mekke’ye hareket edilecek

Cuma, cumartesi ve pazar olmak üzere, Japonya, Avustralya, ve Kanada olmak üzere dünyanın dört bir yanından diğer kafileler de büyük bir heyecanla kutsal topraklara doğru uğurlanacak.

“bütün hazırlıklar tamam”

Umre çalışmaları ile ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan IGMG Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, “Dünyanın dört bir yanına katılacak umrecilerimiz için birçok hazırlıkları tamamladık. Inşallah orada bütün idareci kardeşlerimiz ile birlikte vahyin merkezinde Allah’ın misafirlerine en güzel şekilde hizmet etme gayreti içinde olacağız.” diye belirtti.

“ailelere faydalı olacak hizmetler sunmaya çalışıyoruz”

Umre çalışmaları kapsamında sağlık hizmetleri, çocuk kulübü hizmetleri, aile danışmanlığı hizmetleri, bayanlara özel fetva hatları ve genç hatipler gibi bir çok alanda hazırlıkların tamamlandığını belirten Köksoy, “Almanca, Fransızca ve Flamanca gibi dillerde de programlarımız olacak. Pandemiden sonra umre ibadeti için çok ciddi tevecüh olduğunu görüyoruz. Farklı ve güzel hizmetler, ailelere faydalı olacak hizmetleri sunmaya çalışıyoruz.” diye kaydetti.

“umreci kardeşlerimizin yolculuklarının hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum”

Tahir Köksoy son olarak, “IGMG Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanlığı adına bütün umreci kardeşlerimize şimdiden yolculuklarının hayırlı, mübarek olmasını ve mebrur bir umre ibadeti temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, IGMG Hac-Umre ve Seyahat İşleri, umreci ve görevlilerin katılım sağladığı bir umre semineri düzenledi. Seminerde IGMG Hac-Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, umre programı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş