Almanya’yı Yılbaşı Korkusu Sardı

Almanya’yı Yılbaşı Korkusu Sardı

Almanya İşçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), yılbaşı gecesi birçok şehirde şiddet olayları yaşanma riskinden endişe duyduğunu belirtti.

Almanya’da İşçişleri Bakanı Nancy Faeser, yılbaşı ile ilgili yaptığı açıklamada, başta başkent Berlin olmak üzere, geçen yılda olduğu gibi birçok şehirde şiddet olayları yaşanma riskinden endişe duyduğunu aktardı. SPD’li politikacı, Perşembe günü Redaktionsnetzwerk Deutschland’a verdiği demeçte, “Yılbaşının bazı şehirlerde örneğin polis veya kurtarma ekiplerine karşı kör bir nefret ve anlamsız şiddetin yaşandığı bir güne dönüşmesinden endişe duyuyorum.” diye kaydetti.

“yılbaşında artan bir şiddet eğilimi söz konusu”

Nancy Faeser, aynı zamanda olayların radikal Filistinlilerin şiddetiyle karışabileceği endişesini şu sözlerle dile getirdi: “Artık Yılbaşı gibi günlerde genel olarak artan bir şiddet eğilimi söz konusu. Ve tabii ki bu, Ortadoğu çatışması nedeniyle şu anda söz konusu radikalleşmelerle karışabilir. Bu tehlikeyi çok dikkatle bir şekilde göz önünde bulundurmalıyız.”

“bu kontrolsüz şiddet tamamen anlaşılamaz”

Bu yıl Federal eyaletler ve polis, geçen yıldan farklı olarak yılbaşı gecesine özel bir hazırlık yapıyor. Geçen yıl Berlin’in birçok semtinde havai fişek ve roketlerle kargaşa çıkarılmış, polislere ve itfaiyecilere de patlayıcılar atılmıştı. Benzer sahneler diğer büyük şehirlerde de yaşanmıştı. Faeser, bunlarla da alakalı, “Benim için bu kontrolsüz şiddet tamamen anlaşılamaz ve hiçbir şekilde haklı çıkarılamaz,” diye vurguladı.

“yasak bölgeler olacak”

Berlin İçişleri Senatörü Iris Spranger de (SPD) Berlin’de geçen yıldan daha fazla polisin görevde olacağını açıkladı. Geçen yıl da normal günlere kıyasla yaklaşık bin 300 daha fazla polis görevdeydi. Ayrıca Berlin’de geçen yılda olduğu gibi yine havai fişeğin yasaklanacağı bölgeler olacağı açıklandı.(bb)