Gençlik

3 Kardeş Okul “Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma ve Anlama Atölyesi”nde Bir Araya Geldi

Bergkamen Eğitim Akademisi, “Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma ve Anlama” konulu atölye çalışması için, kardeş okullardan İbni Sina İmam Hatip Lisesi ve Vizyon Haguenau okullarını misafir etti.
23 Aralık 2023

Almanya’daki Bergkamen Eğitim Akademisi, kardeş okullardaki öğrenciler arasında ünsiyet kurmak, ortak çalışmalar yapmak ve Kur’ân-ı Kerîm’i güzel okuma ve anlama konusunda öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla “Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma ve Anlama Atölyesi” düzenledi.

Düzenlenen atölyeye, Belçika’daki İbni Sina İmam Hatip Lisesi ile Fransa’daki Vizyon Hagenau okulundan bir grup öğrenci katıldı. Bergkamen Eğitim Akademisi’nde bir araya gelen öğrenciler ortak çalışmalarda bulundu.

Kur’ân-Kerîm’i Güzel Okumak ve Anlamak

Atölyede Kur’ân-ı Kerîm’i güzel okumaya yönelik tashih-i huruf, makam, tecvid dersleri yer alırken, anlamaya yönelik de peygamber kıssaları, sahabe hayatı ve tefsir dersleri görüldü.

Öğrencilerin atölye çalışmasını IGMG Eğitim Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Aydın ile Ruhr-A Bölge Başkanı Abdullah Kodaman da izledi.

Programa katılan öğrenciler Dortmund’da bulunan ‘DASA’ iş ve meslek müzesini gezdikten sonra IGMG Genel Merkezinde Genel Başkan Kemal Ergün’ü ziyaret etti.

Öğrenciler atölye çalışmaları sonrasında ayrıca Belçika Hasselt şubesinde hanımlara ve genç kızlara yönelik ‘’Manevi Gece’’ programı düzenledi.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş