Almanya’da Tüm Çocuk Pasaportları Değişecek

Almanya’da Tüm Çocuk Pasaportları Değişecek

Almanya’da tüm çocuk pasaportları değişecek. Yeni çocuk pasaportları çipli olacak ve 6 yıl geçerli olacak. Ancak, pasaporttaki resim çocuğun güncel görünümünü yansıtmıyorsa pasaportlar yenilenmek zorunda olacak.

Almanya’da tüm çocuk pasaportları 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren değişecek. Değişim 12 yaşına kadar olan çocuk pasaportlarında yapılacak. Yeni çocuk pasaportları çipli (elektronik) olacak. Daha önceleri bir yıllığına verilen çocuk pasaportları bundan sonra 6 yıllık olarak verilecek.

MEVCUT ÇOCUK PASAPORTLARI GEÇERLİ

Temmuz ayında çıkarılan çocuk pasaportları yasasına göre mevcut pasaportlar bitiş tarihine kadar geçirli olacak. Bu pasaportlar yenilenmeyecek.

Yeni pasaportlar her ne kadar 6 yıllık olarak düzenlense de pasaporttaki fotoğrafın çocuğun güncel görünümünü yansıtmaması durumunda geçerli olmayacak. Yani bu durumda pasaportun mevcut geçerlilik süresi dikkate alınmayacak. Bu durumdaki ebeveynlerin çocukları için yeniden çipli (elektronik) pasaport almaları gerekecek.

[post-refarans id=”47597″ taraf=”sol”]

PASAPORT FİYATLARI 13 EURO’DAN 37,50 EURO’YA ÇIKTI

Almanya’da tüm çocuk pasaportları çipli olacak. Ancak çipli çocuk pasaport fiyatları da arttı. Çipsiz çocuk pasaport fiyatları 13 Euro iken çipli pasaport fiyatları 37,50 Euro oldu.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yeni çipli pasaportları için müracaat anında bizzat kendilerinin bulunması gerekiyor. Müracaat anında çocukların biyometrik bilgileri pasaportlarına kayıt ediliyor.

Pasaport başvurusu için şunlar gerekli olan evraklar şöyle:

  • Biyometrik bir pasaport fotoğrafı
  • Eski çocuk pasaportu. Eski pasaport yoksa orijinal doğum belgesi veya resmî onaylı bir fotokopisi
  • Yasal bir velinin rızası ve ikâmet belgesi.