Robert Koch Enstitüsü: Almanya’da Grip Dalgası Resmen Başladı!

Robert Koch Enstitüsü: Almanya’da Grip Dalgası Resmen Başladı!

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü, grip sezonunun resmen başladığını duyurdu. Birçok çocuk ve genç de bu dalgadan etkilenmiş durumda.

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü (RKI), Aralık ayında grip vakalarında belirgin bir artış olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada grip dalgasının resmen başladığı aktarıldı. RKI’den yapılan açıklama göre, dalganın başlangıç tarihi 16 Aralık 2023 olarak tespit edildi. Grip dalgasının başlangıcı, her beş hasta numunesinde influenza virüslerinin tespit edildiği durumda söz konusu oluyor.

ekimden bu yana 16 bin 600 grip vakası

Raporda ayrıca 18 – 31 Aralık tarihleri arasında şu ana kadar laboratuvar analizleri ile onaylanmış neredeyse 9 bin grip vakası tespit edildiği vurgulandı. Ancak resmi tatil günleri nedeniyle bu sayının aslında çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Toplamda ise ekim ayından bu yana yaklaşık 16 bin 600 grip vakası bildirildi.

çocuklar ve gençler daha fazla etkileniyor

Güncel raporda en sık, Influenza A(H1N1)pdm09 virüslerinin tespit edildiği bildirildi. Bundan en çok özellikle çocuklar ve gençlerin etkilendiği aktarıldı. RKI’nin web sitesinde bu alt türle ilgili olarak, 2009 grip pandemisi sırasında ilk kez “domuz gribi” olarak ortaya çıktığı belirtildi. O tarihten beri Almanya’da mevsimsel olarak dolaşmakta olduğu ve en son 2018/19 sezonunda belirgin bir şekilde tekrardan ortaya çıktığı aktarıldı.

ciddi hastalık ve ölümler meydana gelebiliyor

Ayrıca bu virüsün hakim olduğu grip dalgalarında, genç ve çocuklarda da ciddi hastalıklar ve ölümler meydana geldiği gözlemlendiği belirtildi. Ancak genel olarak bu tür ciddi durumların genç insanlarda nadiren meydana geldiğinin altı çizildi. Genel olarak grip hastalığı noktasında özellikle yaşlı kişilerde ölüm riskinin söz konusu olduğu vurgulandı.(bb)