Fransa’da Çiftçilerin Yol Kapatma Eyleminde 2 Kişi Öldü

Fransa’da Çiftçilerin Yol Kapatma Eyleminde 2 Kişi Öldü

Fransa’da hükümetin tarım politikasını protesto etmek amacıyla çiftçilerin yolu kapattığı eylem sırasında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

Fransa’da çiftçilerin Ariege vilayetinin Pamiers kentinde yolu araç trafiğine kapatmaları sırasında trafik kazası yaşandı. Dün yaşanan kazada 1 çiftçi hayatını kaybetmişti. Kazada yaralanarak hastaneye kaldırılan 14 yaşındaki genç kızın da bugün hayatını kaybettiği bildirildi.

Genç kız hastanede hayatını kaybetti

Kamu yayıncısı Franceinfo’nun haberine göre, Foix Savcısı Olivier Mouysset, dün çiftçilerin Ariege vilayetinin Pamiers kentinde yolu araç trafiğine kapattıkları sırada meydana gelen trafik kazasında yaralanan genç kıza ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Mouysset, genç kızın tedavi gördüğü Toulouse kentindeki hastanede dün akşam hayatını kaybettiğini belirtti. Pamiers’de dün meydana gelen kazada, 37 yaşındaki Sandra isimli kadın çiftçi yaşamını yitirmişti. Ayrıca kadının genç kızı ve eşi de ağır yaralanmıştı.

Macron’dan açıklama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X sosyal medya platformundan, çiftçi Sandra’nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Pamiers’deki dram hepimizi derinden sarsıyor.” ifadesini kullandı ve bu durum karşısında duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Macron, hükümetten çiftçilerin karşılaştığı zorluklara somut çözüm üretmesini istediğini kaydetti.

Çiftçi protestoları diğer AB ülkelerine sıçrayabilir

Avrupa Birliği (AB) Profesyonel Tarım Kuruluşları Komitesi Başkanı Christine Lambert, konuk olduğu Fransız kanal BFMTV’de, İspanya ve İtalya’da da çiftçilerin gösterilere başlayacağını belirtti. Lambert, İspanyol ve İtalyan çiftçilerin, mesleklerini icra etme konusunda karşılaştıkları zorluklarla ilgili hükümetlerinden yardım talep edeceğini ifade etti.

Çiftçiler eylemlerini sürdürüyor

Fransa’nın özellikle güneyinde Toulouse gibi farklı kentlerde çiftçiler, hükümetin tarım politikasını 5 gündür protesto ediyor. Gelirlerinin çok düşük olmasından şikayet eden çiftçiler, bu kapsamda günlerdir ülkedeki bazı otoyol ve yolları trafiğe kapatıyor. (aa,c)