Toplum

Türkiye Cumhuriyeti Mainz Başkonsolosu Göreve Başladı

Almanya’nın Mainz kentinde Türkiye Cumhuriyeti Mainz Başkonsolosu Mehmet Akif İnam göreve başladı.
MEHMET ÇALAY
24 Ocak 2024
@Camiahaber

Almanya’nın Mainz kentinde Türkiye Cumhuriyeti Mainz Başkonsolos Sedat Turan’ın yerine Mehmet Akif İnam atandı. Yeni Başkonsolos İnam 1 Ocak 2024 tarihinde resmen göreve başladığını duyurdu.

“büyük onur ve mutluluk duyuyorum”

Mehmet Akif İnam, yaptığı duyuruda, “Türkiye’nin her alanda yoğun ve yakın ilişkileri bulunan Almanya’da yaşayan ve her iki ülkeye de önemli katkılarda bulunarak ülkelerimiz arasında dostluk köprüsü kuran siz vatandaşlarımıza hizmet etmek üzere 01.01.2024 tarihinde Mainz Başkonsolosluğumuzda göreve başlamış olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

IGMG RNS BÖLGESİ’NDEN ZİYARET

Öte yandan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Rhein Neckar Saar (RNS) Bölgesi heyeti, görevine yeni atanan Başkonsolos Mehmet Akif İnam’ı makamında ziyaret etti. IGMG Rhein Neckar Saar Bölgesi yöneticileri, Başkonsolos Mehmet Akif İnam’a görevinde üstün başarılar diledi.

Toplum | 26 Aralık 2023 Yabancı Plakalı Araçların Türkiye’de Kalma Süresi Uzatıldı 26 Aralık 2023

“öncelikli hedefimiz konsolosluk hizmetlerinin kalitesini daha da artırmak”

Başkonsolos İnam Camia Haber’e yaptığı konuşmada, görev süresi boyunca öncelikli hedeflerinin, sunulan konsolosluk hizmetlerinin kalitesini, etkinliğini ve hızını daha da arttırmak olacağını söyledi. İnam sözlerinin devamında, “Hedefimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin bölgede eğitim ve iş hayatında başarılı bir şekilde yer alabilmelerini sağlamak; farklı alanlarda faaliyet gösteren ülkemiz kökenli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş çevrelerimiz ve tüm vatandaşlarımızın konumlarının güçlendirilmesi için uygun ortam ve koşulların oluşmasını desteklemek; Almanya’nın ekonomik bakımdan gelişmiş Eyaletlerinden biri olan Rheinland Pfalz ve Saarland Eyaletleri ile ülkemiz arasındaki işbirliği sahalarını ortak hedef ve çıkarlarımız çerçevesinde çeşitlendirmek ve geliştirmek olacaktır.” dedi.

Başkonsolos Mehmet Akif İnam Kimdir?

Başkonsolos Mehmet Akif İnam 26.09.1975 tarihinde Rüsselsheim’da doğdu.1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu ve University College Dublin’den (UCD) Ekonomi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans derecesi aldı.2001 yılında Dışişleri Bakanlığı Protokol İşleri Daire Başkanlığı’nda göreve başladı. Avrupa Ekonomik İlişkiler Dairesi’nde ataşe olarak çalıştıktan sonra Ankara’da İran ve Güney Asya Dairesi’nde Birinci Katip ve Siyasi İlişkiler Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca Orta Doğu ve Balkanlar için İkili Ekonomik İlişkiler Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş