“Çalışanların Hastalanması Alman Ekonomisini Yıktı”

“Çalışanların Hastalanması Alman Ekonomisini Yıktı”

Alman ekonomisinin geçen yıl büyüyememesinin sorumlusu olarak çalışanların hastalanması gösterildi. Yapılan bir araştırmaya göre her çalışan 20 gün hastalandı ve böylece ekonomi resesyona girdi.

Almanya’da geçen yıl ekonominin canlanamamasının ve resesyona girmesinin sebebinin çalışanların hastalanmış olması gösterildi. İlaç sanayinin yaptığı bir araştırma, çalışanların hastalanması ile, fabrikaların üretiminin düştüğünü, sağlık sigortalarının 5 milyar zarar ettiğini, devletin de 15 milyar Euro vergi geliri alamadığını orta ileri sürdü.

Araştırmaya göre, geçen sene Almanya’da her bir işçinin hastalandığı için 20 gün çalışmadığı tespit edildi. Araştırma, işçilerin hastalanmamış olması durumunda ekonominin daha da canlanmış olacağını ileri sürdü.

İş kaybı, Ürün Kaybına Yol Açtı

Araştırmacı İlaç Şirketleri Birliği’nin (VFA) tarafından yapılan araştırmaya göre, çalışanların hastalanmasıyla önemli miktarda iş kaybı olduğu vurgulanırken, bu iş kaybının aynı zamanda üretimde de önemli kayıplara yol açtığı ifade edildi.

Medyada yer alan haberlere göre, ilgili araştırma, yüzde 0,3 oranında küçülen Alman ekonomisinin çalışanların hastalanmaları olmasaydı yüzde 0,5 oranında büyüme ihtimali olduğunu tespit etti.

Hastalık Kasaları 5 Milyar Devlet de 15 Milyar Kaybetti

Çalışanların hastalanması aynı zamanda sağlık sigortalarını da etkiledi. Sağlık sigortaları bu yüzden 5 Milyar Euro daha fazla harcama yaparken, devlet de 15 Milyar Euro gelir vergisi kaybetti.