Toplum

Almanya Vatandaşlık Parasını 1 yıl Artırmayacak

Almanya Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, ülkede işsizlere ödenmekte olan vatandaşlık parasının 1 yıl artırılmayacağını açıkladı.
26 Ocak 2024
@shutterstock

Almanya vatandaşlık parasını 1 yıl artırmayacak. Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, vatandaşlık parasının artırılmamasına gerekçe olarak, vatandaşlık parasının 2023 yılında orantısız bir şekilde artırılmış olmasını gösterdi.

“Bu Sene Vatandaşlık Parası Fazla Arttı Bunu Dengeleyeceğiz”

Alman ikinci televizyonu ZDF’teki Maybrit Ilner programının konuğu olan Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, vatandaşlık parasındaki yüzde 12 oranında artışın orantısız bir artış olması sebebiyle önümüzdeki yıl dengeleneceğini ve 2025 yılında bir artışın söz konusu olmayacağını açıkladı.

Christian Lindner ayrıca hükümet ortakları sosyal demokratlarla Yeşiller tarafından eleştirilen zenginlerin çocuk parası alabilme gelir üst sınırını yükseltme ve buna karşılık çocuk parasını artırmama planının da gerçekleşeceğini açıkladı. Lindner bu konuda sosyal demokratlarla anlaşıldığını da söyledi.

Sosyal Demokratlar Lindner’e Karşı Çıkıyor

Ancak, Mecklenburg-Vorpommern Eyalet Başbakanı sosyal demokrat (SPD) Manuela Schwesig, Lindner’in ileri sürdüğü gibi bu konuda anlaşmaya varılmadığın söyledi. Manuela Schwesig, ayrıca, çocuk parası alabilme gelir üst sınırının her sene yükseldiğini, dolayısıyla çocuk parasının da yükselmesi gerektiğini bildirdi.

“Çocuk Parasının Artırılmaması Adaletsizlik”

Schwesig, iyi gelirler için çocuk parası alabilme üst sınırının yükseltilmesine rağmen, az ve dar gelirliler için çocuk parasının artırılmamasını adaletsizlik olarak değerlendirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş