Almanya Maliye Bakanı Lindner: “Vatandaşlık Parası, Emeklilik Maaşı Değildir”

Almanya Maliye Bakanı Lindner: “Vatandaşlık Parası, Emeklilik Maaşı Değildir”

Almanya Maliye Bakanı Lindner, vatandaşlık parasının bir emekli maaşı olmayıp acil bir sosyal yardım olduğunu söyledi ve bu parayı alanların bir işte çalışması için iş turbosu programının uygulanmasını istedi.

Bütçe dengelemesi problemleri yaşayan Almanya’da gözler sosyal yardımların nasıl kesilebileceğine çevrildi. Federal Maliye Bakanı Christian Lindner geçen yıl uygulanmaya konulan vatandaşlık parası ödemelerinin adım adım kesilebileceğini ifade etti.

“Vatandaşlık parası, emekli maaşı değil acil yardımdır”

“Vatandaşlık parası, emeklilik maaşı gibi ödenen bir para değil, ihtiyacı olanlara yapılan acil sosyal bir yardımdır.” diyen Maliye Bakanı Christian Lindner, “İş Turbosu /Jobturbo” programı ile vatandaşlık parası alanların iş piyasasına yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“Adım Adım Vatandaşlık Parasından Çıkılmalı”

Vatandaşlık parasının toplumda ateşli bir şekilde tartışıldığına dikkat çeken Maliye Bakanı Lindner, iş bulma merkezlerinin (Jobcenter) daha çok çalışarak vatandaşlık parası alanları işe yerleştirmesi gerektiğini, bu şekilde de adım adım vatandaşlık parası ödemesinden çıkılacağını da belirtti. Lindner, vatandaşlık parası alan Ukraynalı mültecilerin de çalışmaya teşvik edilmesini istedi.

Federal Maliye Bakanı Lindner, ayrıca vatandaşlık parası miktarının gereğinden fazla artırıldığını bunun için de 2025 yılında artırım olmayacağını yineledi.