Dortmund Anadolu Camisi’ne Kundaklama Girişimi

Dortmund Anadolu Camisi’ne Kundaklama Girişimi

Almanya’nın Dortmund şehrindeki Anadolu Camisi’ne kundaklama girişimde bulunuldu. Şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Almanya’nın Dortmund şehrinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı Anadolu Camisi’ne, 16 Şubat gecesi saat 21:50 sularında kundaklama girişiminde bulunuldu. Olayın akşam namazının ardından caminin girişindeki ısıtma sistemine gazetelerin yerleştirilip ateşe verilmesiyle gerçekleştiği aktarıldı. Ancak, cemaatin dikkatli müdahalesi sayesinde büyük bir felaketin önüne geçildiği ve saldırının, ısıtma sisteminde meydana gelen hasarla sınırlı kaldığı belirtildi.

Yangın hızlıca kontrol altına alındı

Güvenlik kamerası kayıtlarında, saldırganın ısıtma sistemini ateşe verdiği ve bu durumun bina içerisinde yoğun duman oluşumuna neden olduğu görüldü. İtfaiye ekipleri, saat 22.00 civarında olay yerine çağrıldı ve yoğun duman altındaki binada hızlı bir müdahaleyle yangını kontrol altına aldı.

“kamuoyunu bu saldırı karşısında dayanışma göstermeye davet ediyoruz”

Anadolu Camisi Başkanı Hamza Kuri, Perspektif’e yaptığı açıklamada, güvenlik güçleri ile iletişim halinde olduklarını belirtti. Kuri, “Henüz bu kundaklama girişiminin motivasyonunu bilmiyoruz. Camimize yönelik bu menfur saldırıyı kınıyoruz ve hem Dortmund’daki yerel kamuoyunu hem de cemaatimizi bu saldırı karşısında dayanışma göstermeye davet ediyoruz,” dedi.

Şüpheli gözaltına alındı

Polis, yangının kundaklama sonucu çıktığını tahmin ediyor. Buna göre olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma devam ederken, olayın detayları ve saldırının arkasındaki motivasyon araştırılmaya devam ediyor.(bb)