4 Yaşındaki Çocuk Anaokulunda Ölü Bulundu

4 Yaşındaki Çocuk Anaokulunda Ölü Bulundu

Almanya’da bir anaokulunda, ipli kova ayaklarıyla oynarken ipin boynuna dolanması sonrasında 4 yaşındaki bir kız çocuğu öldü. Anaokulu geçici olarak kapatıldı.

Almanya’nın, Rhineland-Pfalz eyaletine bağlı Ludwigshafen kentindeki bir anaokulunda 4 yaşındaki bir kız ölü olarak bulundu. Yapılan otopsi sonucunda çocuğun, anaokulunun bahçesinde oynarken, oynadığı kova ayağının ipinin boynuna geçmesi sonucu havasız kalarak öldüğü tespit edildi. 4 yaşındaki çocuğun öldüğü anaokulu geçici olarak kapatıldı.

Kovanın İpi Çocuğun Boynuna Dolandı

Yapılan araştırmalar sonrasında bir kaydıraçtan kayan çocuğun elindeki kovanın ipinin boynuna geçmesi sonrasında sıkışarak boğulduğu ortaya çıktı.

Polis, çocuğun elindeki ipli kovayla kaydıraktan kaydığı esnada kovanın ipinin boynuna sarılmış olabileceğini, böylece havasız kalan çocuğun boğulmuş olabileceğini tahmin ederken, olayda anaokulunun bir ihmalinin olup olmadığı da araştırılıyor.

İpli Kovaların Anaokullarında Kullanılıp Kullanılamayacağı Araştırılıyor

4 yaşındaki kız çocuğunun baygın bulunması sonrasında suni solunumla canlandırılmaya çalışıldığı ancak, çocuğun kurtarılamadığı bildirildi.

Savcılık, bu tür ipli kovaların anaokullarında müsaade edilip edilmediğini ve hangi gerekçe ile güvenli olduğu raporunun verildiğini araştırıyor.