Almanya Emeklilerden 124 Milyar Euro Geri Alacak

Almanya Emeklilerden 124 Milyar Euro Geri Alacak

Almanya bu sene emeklilere ödediği maaştan 124 milyar 400 milyon Euro’ya hastalık, bakım sigortası ve vergi olarak geri alacağı açıklandı.

Almanya’nın bu sene emeklilerden toplamda 124 milyar Euro geri alacağı ortaya çıktı. Geri alınacak olan 124 milyar Euro’nun 54 milyar 300 milyon Euro’su hastalık sigortası, 11 milyar 500 milyon Euro’su da bakım sigortası için kesilecek.

Emeklilerden Yaklaşık 60 Milyar Euro Vergi Olarak Alınacak

Emeklilerden 58 milyar 600 milyon Euro da vergi olarak geri alınacak. Böylece bu sene emeklilerden toplamda 124 Milyar 400 milyon Euro geri alınmış olacak.

Sahra Wagenknecht İttifakı Başkanı Sahra Wagenknecht’in sorularını cevaplayan Federal Maliye Bakanlığı, emeklilerden geçen sene 44 milyar 300 milyon Euro vergi alındığını bu sene ise 58 milyar 600 milyon Euro alınacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

“Hükümet Yaşlı İnsanların Cebine Göz Dikti”

Bakanlığın cevabını değerlendiren Sahra Wagenknecht, hükümetin yaşlı insanların zaten küçülmüş olan cebine göz diktiği, 4 yıl için hükümetin yaşlı insanların cebinden yüzde 22 oranında daha fazla para çektiği eleştirisinde bulundu.

“Bu bir Rezalettir”

Sahra Wagenknecht, emeklilerden alınan vergilerle ve sosyal sigortalar için alınan katkı paylarının hükümet tarafından bütçeden emekli maaşlarına yapılan tüm katkı payından daha yüksek olduğuna dikkat çekerek “Bu bir rezalettir.” ifadesini kullandı.

Wagenknecht, emeklilerden vergi alınması uygulamasının en azından aylık 2.000 Euro’ya kadar maaş alanlardan kaldırılmasını da istedi.