Almanya’da Okulda Bıçaklı Saldırı: Çok Sayıda Öğrenci Yaralandı!

Almanya’da Okulda Bıçaklı Saldırı: Çok Sayıda Öğrenci Yaralandı!

Almanya’nın Wuppertal şehrindeki bir okulda yapılan bıçaklı saldırıda çok sayıda öğrenci yaralandı. Bir şüpheli gözaltına alındı.

Almanya’nın Wuppertal şehrindeki bir okulda meydana gelen bıçaklı saldırıda çok sayıda öğrencinin yaralandığı ifade edildi. Düsseldorf’tan bir polis sözcüsü, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bir şüphelinin gözaltına alındığını aktardı.

olay belirsizliğini koruyor

Wuppertal’ın Elberfeld bölgesindeki okulda gerçekleştirilen saldırının hemen ardından polis ekipleri olay yerine geldi. Mevcut durumda olayın nasıl gerçekleştirildiği belirsizliğini koruyor. Polis sözcüsünün açıklamasına göre, bıçaklı saldırı yapıldığı ve beş öğrencinin bu saldırıda yaralandığı ifade edildi. Gözaltına alınan kişinin de yaralandığı aktarıldı.

İçişleri Bakanı Reul’den açıklama

Olayla ilgili açıklamalarda bulıunan Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Hertbert Reul, dört öğrenciyi yaralayan saldırganın 17 yaşında bir gencin olduğunu aktardı. Saldırının motivasyonuyla ilgili henüz herhangi bir bilgilerinin olmadığını belirten Bakan Reul, saldırganın ağır yaralandığını belirtti. Saldırganın kendi kendisini yaraladığını vurguladı.

özel harekat polisi de olay yerinde

Polis tarafından yapılan operasyonun henüz sona ermediği belirtilirken, olay yerinde ayrıca bir de özel harekat polisinin bulunduğu ifade edildi. Öğrencilerin ise kendilerini sınıflara kapatarak koruma altına aldıkları bilgisi paylaşıldı.

buluşma noktası kuruldu

Okulun yakınında ayrıca öğrencilerin aile ve yakınları için bir buluşma noktası kuruldu. Acil servis ekiplerinin, şok altındaki öğrenciler ile ilgilendikleri de gelen bilgiler arasında.(bb)