Almanlar Zorunlu Askerlik Geri Gelsin İstiyor

Almanlar Zorunlu Askerlik Geri Gelsin İstiyor

Alman halkının yüzde 66’sının zorunlu askerliğin geri gelmesini istiyor. Gençlerin yüzde 56’sı ise zorunlu askerliğe karşı.

Kamusal yayın yapan Kuzey Almanya Radyo Televizyonu NDR’in #NDRfragt (NDR soruyor) kamuoyu yoklaması programına katılan Almanlar zorunlu askerliğin geri getirilmesini istedi. Ankete katılanların yüzde 66’sı zorunlu askerlikten yana olduklarını açıklarken sadece yüzde 33’lük bir kesim buna karşı çıktı. Halkın yüzde 73’ü kadınların da askere alınmasını istiyor.

Gençler Zorunlu Askerlik İstemiyor

30 yaşın altındaki Almanların yüzde 56’sı zorunlu askerliğe karşı çıkarken, askerlik yapmak isteyenlerin oranı yüzde 30 olarak ortaya çıktı.

Neden Zorunlu Askerlik İstiyorlar?

#NDRfragt, zorunlu askerliğin geri gelmesi taraftarları olanların gerekçesini de sordu. Buna göre, askerliğin gençler için kişiler deneyim sunması yüzde 61 oranında kabul görürken, ülkenin savunma yeteneğinin güçlendirilmesi gerekçesi de yüzde 53’lük kabul gördü. Ankete katılanların yüzde 36’sı ise, Alman ordusu ile toplum arasında güçlü bir bağ olması gerektiği yönünde görüş belirtti.

Alman halkının yüzde 50’si de zorunlu askerliğin geri getirilmesine gerekçe olarak, ülkede yaşanabilecek bir afetine hazırlıklı olmanın önemini gösterdi.

Almanya’da zorunlu askerlik 2011 yılı Mart ayı itibariyle kaldırılmıştı.