Toplum

Almanya’da 3 Milyon Emeklinin Temmuz Zammı Hesaplanamadı

Alman Emeklilik Sigortası, malulen emeklilerle dulluk maaşlarını Temmuz ayına kadar hesaplayamadı. Emekli maaşı artışı yapılacak ancak tam hesaplama 2025 yılı Aralık ayında yapılacak.
04 Mart 2024
@shutterstock

Alman Emeklilik Sigortası, Temmuz ayında yükseltileceğini açıkladığı 3 milyon kişinin emeklilik zammının ne kadar olacağını hesaplayamadı.

Gerçek Emeklilik Miktarı 1 Aralık 2025 Tarihinde Belli Olacak

Emeklilik yılına göre yüzde 7.5 ile yüzde 4.5 oranlarında artırılması planlanan malulen emeklilerle dulluk maaşlarının yasaya uygun olarak hesaplanması gelecek 2025 yılının Aralık ayına kaldı.

Emeklilik Sigortasının Fiyaskosu

Almanya Sosyal Dernekler Federasyonu VdK emeklilik maaşlarının hesaplanamayışını “emeklilik sigortasının fiyaskosu” olarak değerlendirdi. VdK Alman Emeklilik Sigortası’nın daha fazla personel istihdam ederek işlemleri hızlandırması gerektiğini açıkladı.

VdK Başkanı Verena Bentele, Alman Emeklilik Sigortası’nın yasal bir hesaplamayı yapamaması karşısında Çalışma Bakanlığının ilgili daireye daha çok personel tahsis ederek işlemleri hızlandırması çağrısında bulundu.

3 Milyon Emekli Yine De Zamlı Maaş Alacak

Alman Emekli Sandığı’nın yasaya göre bir artış hesaplaması yapamaması karşısında hükümet maaşların öngörüldüğü gibi artırılacağını, 1 Aralık 2025 tarihinden itibaren de yasaya göre artışın hesaplanacağını bildirdi. Yasaya göre daha farzla artış öngörülmesi durumunda bu artış da malulen emeklilerin maaşına eklenecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş