Yerel Seçim Döneminde Almanya’da Aşırı Sağ Eylemler Artacak

Yerel Seçim Döneminde Almanya’da Aşırı Sağ Eylemler Artacak

Almanya’nın özellikle doğu eyaletlerinde aşırı sağ hareketlerin yerel seçimlerde eylemlerini artıracağı bildirildi.

İnsan hakları kuruluşu Amadeu Antonio Vakfı, Almanya’da yerel seçimlerin yapıldığı bu yıl aşırı sağ eylemlerin artmasından endişe duyduğunu açıkladı.

Vakfın aşırı sağ ile mücadele koordinatörü Lisa Geffken şimdiden danışma merkezlerine yapılan şikayet ve danışmaların alam verdiğini, okul çocuklarının da aşırı sağcılar tarafından tehdit edildiğine dikkat çekti.

Özellikle nüfus yoğunluğunun düşük olduğu bölgelerde, aşırı sağcıların sivil toplumu sindirmeyi hedef alan bir taktik uyguladığını bildiren Lisa Geffken, “Küçük kasabalarda sağa karşı sokaklara çıkmak bu nedenle daha fazla cesaret gerektiriyor” dedi.

Thüringen eyaletinde bazı önde gelen politikacıların evlerine ve çok sayıda seçim bürosuna saldırılar olduğunu Brandenburg eyaletinde de ivil toplum kuruluşlarının sağ kesimden gelen sindirme ve tehdit girişimlerinden şikayetçi olduğunu vurgulayan geffken, aşırı sağa karşı tavır alan ve aşırı sağı sorun olarak nitelendiren herkesin düşmanlığın, tehditlerin ve şiddetin hedefi haline geldiğini de söyledi.