“Bazı Ülkeler Müslümanları Şeytanlaştırmak İstiyor”

Azerbaycan’da yapılan İslamofobiyle Mücadele konferansında, İslam düşmanlığı, iflas etmiş ideolojilerin varlıklarını korumak için icat edilen “öteki” olarak tanımlandı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de “İslamofobiyle Mücadele” konulu uluslararası konferans düzenlendi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, konferansa bir mesaj göndererek, Azerbaycan’ın da İslam düşmanlığından mağdur olduğunu bildirdikten sonra “Terör ve aşırıcılığı herhangi bir din, millet, medeniyet veya etnik grupla ilişkilendirmek yanlış bir yaklaşımdır.” ifadelerini kullandı.

İslam Düşmanlığı Psikolojik Bir Problemdir

Konferansta konuşan İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç da, bazı ülkelerin Müslümanları şeytanlaştırmak suretiyle kendi halklarına mesaj vermek istemektedir.” dedi.

İslam düşmanlığını, iflas etmiş ideolojilerin yeni düşman oluşturarak varlıklarını korumak üzere icat ettikleri bir “öteki” olarak tanımlayan IRCICA Genel Direktörü Mahmud Erol Kılıç, “Müslümanları eşit statüde görmemektedirler. Bu aynı zamanda ciddi manada psikolojik bir problemdir.” ifadelerini kullandı.

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç.

“Fransa Geleneksel Sömürgeci Politikasının Yanı Sıra Müslümanlara Ayrımcılık Uyguluyor”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’ mesajında özellikle Fransa’nın devlet politikasına eleştiri getirdi.

Aliyev, “Fransa, geleneksel yeni sömürgecilik politikasının yanı sıra Müslümanlara karşı açık baskı ve ayrımcılık politikası yürütmekte ve çeşitli İslam karşıtı kampanyalar düzenlemektedir. ‘Dünyevilik’ adı altında Müslümanların hak ve özgürlüklerini kısıtlamaya yönelik yasal düzenlemeler ve siyasi kararlar alıyor. Bu ülkede camilere, Müslüman kültür merkezlerine ve mezarlıklara çeşitli şekillerde hakaret ediliyor, Müslüman vatandaşlara baskı yapılıyor.” değerlendirmesinde bulundu.