Gündem

“Müslümanlar Toleransı Tersinden Anlamışlar”

Viyana’nın göçmenlerin yoğunlukla yaşadığı 10. Bölgesinde bir caddenin Ramazan ayında süslenmesi önerisine Uyum Bakanı Raab “Bu öneriyi getirenler toleransı tersinden anlamışlar” diyerek karşı çıktı.
09 Mart 2024
Köln'de Venloer Caddesi Ramazan ayı dolayısıyla ışıklandırıldı.

Avusturya’da Ramazan ayında Viyana’da bir caddenin süslenmesi tartışmalara yol açtı. Tartışma, göçmen kökenli vatandaşlar tarafından kurulan Geleceğin Sosyal Avusturyası (SÖZ) Partisi tarafından, göçmenlerin yoğunlukta yaşadığı başkent Viyana’nın 10’uncu bölgesinde bir caddenin ramazan ayı için süslenmesi önerisi üzerine başladı.

Aşırı sağ partiler öneriyi reddederken özellikle Avusturya Kadın, Aile, Basın ve Uyum Bakanı Susanne Raab “Bu öneriyi getirenler toleransı tersinden anlamışlar” diyerek karşı çıktı.

Susanne Raab, toleransın tersinden anlaşıldığı iddialarını daha ileri götürerek, kendi tolerans anlayışını “Bize gelip bizimle yaşayan insanların çoğunluk toplumunun değerlerine uyum sağlaması gerekiyor, tersini yapmaları değil. Bu aynı zamanda, Karl Nehammer’in Avusturya Planında da ortaya konduğu gibi, yaşayan öncü kültürün de bir parçasıdır.” ifadeleri ile ortaya koydu.

Ramazan ayında Viyana’nın 10. Bölgesindeki bir caddenin süslenmesi önerisine Yeşiller ve Bira Partisi destek verirken, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ve merkez sağ Halk Partisi (ÖVP) de karşı çıktı.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın ardından Almanya’nın Frankfurt ve Köln kentlerinde bir sokağın ramazan ayı için süslenmesi, 700 binin üzerinde Müslümanın yaşadığı Avusturya’da da bu konuyu gündeme taşımıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş