IGMG Genel Başkanı Ergün: İslam’ın Barış Mesajını Yaymak İçin Çalışmalara Devam Edeceğiz

IGMG Genel Başkanı Ergün: İslam’ın Barış Mesajını Yaymak İçin Çalışmalara Devam Edeceğiz

İslam Toplumu Milli Görüş Amerika Bölgesine bağlı faaliyet yürütecek Washington Camisi’nin açılışı için Amerika’ya giden IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Camia Haber’in sorularını yanıtladı.

İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, ABD’nin Başkenti Washington’da Camia Haber’in sorularını yanıtladı. Ergün IGMG Amerika bölgesine bağlı Washington’un Fairfax şubesinin açılan şubesinin açılışı ile ilgili konuştu.

Ergün, ziyaretin iki ayağının bulunduğunu belirtti. İlk olarak New York ve ardından Washington’da gerçekleştirilen açılışlar hakkında bilgi verdi. New York’ta Brooklyn ve New Jersey’de teşkilat çalışmalarının yapıldığını ve Türk evlerinde konferanslar düzenlendiğini ifade etti. Ayrıca, Brooklyn’deki teşkilat merkezinin ziyaret edildiğini ve New Jersey’deki bir başka teşkilatın da ziyaret edildiğini söyledi. Ergün, bu bölgelerdeki çalışmaların olumlu geçtiğini ve bir külliye inşaatının da sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Ergün, İslam Toplumu Milli Görüş Washington Şubesi’nin cami, eğitim merkezi ve gençlik lokalini açtıklarını belirtti.

Ergün, bu açılışın önemine vurgu yaparak, bölgedeki iş insanlarından, akademisyenlere kadar geniş bir katılımla gerçekleştirilen etkinliklerin başarılı olduğunu dile getirdi.

“İslam’ın Barış Mesajını Yaymak İçin Çalışmalara Devam Edecek”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün Beyaz Saray önünde yaptığı açıklamada, her yerde insan hakları, adalet, özgürlük gibi evrensel değerlerin yaygınlaşması gerektiğini da vurgulayarak, çifte standartların olmaması gerektiğini dile getirdi.

Dünyanın barış içinde yaşaması için insanların bir araya gelmesi gerektiğini ve İslam’ın barış mesajını yaymak için çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Ergün, teşkilatın Japonya’dan Kanada’ya uzanan hizmetlerin artık Amerika’da da devam edeceğini belirtti.