Toplum

“Tek Başına Çocuk Büyütenlere Ayda 328 Euro’luk Ödenek Verilsin”

Sol Parti, tek başına çocuk yetiştiren ailelere ayda en az 328 Euro’luk çocuk bakım nafakası ödenmesini ve haftada bir kez ev işlerine yardım yapılmasını istedi.
12 Mart 2024
@shutterstock

Almanya’da Sol Parti Genel Başkanı Janine Wissler tek başına çocuk yetiştiren anne veya babalara daha fazla yardım yapılmasını istedi.

Tek başına çocuk büyütenlere ayda en az 328 Euro’luk temel çocuk bakım nafakası ödenmesi talebinde bulunan Sol Parti Genel Başkanı Wissler, ayrıca ev işlerine yardımcı alabilmek için de ödenek ayrılmasını istedi.

Ev İşleri Yardımı Haftada Bir Yapılsın

Ev işleri yardımı için yapılacak olan ödeneğin haftada bir kez yapılmasına vurgu yapan Wissler, tek başına çocuk yetiştiren ebeveynlerin emekliliklerinin de garanti edilmesi gerektiğini bildirdi.

Almanya’da çocuklarını tek başına büyüten ebeveynler için ev işlerine yardım hastalık durumunda veya belirli ameliyatlar sonrasında veriliyor.

Anaokulu ve Kreş Ücretleri Kaldırılsın

Anaokulu ve kreşlerde gerçek bir şekilde yer garantisi sağlanması gerektiğine de dikkat çeken Sol Parti lideri Wissler, bunun için anaokulu ve kreş ücretlerinin de kaldırılması çağrısı yaptı.

Almanya’da yaklaşık 1 milyon 600 bin kişi reşit olmayan çocuklarını tek başına büyütüyor. 1 milyon 600 bin kişinin yüzde 85’ini de kadınlar oluşturuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş