İsrail Yine Yardım Bekleyen Filistinlileri Vurdu: 20 Ölü, 155 Yaralı

İsrail ordusu, yardım girişine engel olması nedeniyle açlık ve kıtlığın yaşandığı Gazze Şeridi’nde insani yardım bekleyenlere ateş açarak 20 kişiyi öldürdü, en az 155 kişiyi yaraladı.

İsrail ordusu bir kez daha Gazze’de insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldı. Saldırıda 20 kişi öldü, en az 155 kişi de yaralandı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Kuveyt Kavşağı’nda insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığı belirtildi.

Can kayıpları artabilir

Saldırıda 20 kişinin öldüğü, en az 155 kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, yaşananların, İsrail’in yeni ve korkunç bir katliam yapma yönündeki önceden planlanmış niyetini gösterdiği vurgulandı. Açıklamada, Kuveyt Kavşağı’nda zorlu saha durumuna rağmen ölü ve yaralıların tahliye sürecinin devam ettiği belirtilerek, hastanelere ulaşan yaralıların sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre de İsrail’in, Kuveyt Kavşağı’nda insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucu onlarca kişi öldü ve yaralandı.

2 gün içinde 127 kişi öldürüldü

Uluslararası Adalet Divanının (UAD) 26 Ocak’ta İsrail’e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında “Gazze’de insani yardıma erişimin sağlanmasının” yer almasına rağmen İsrail güçleri sadece 2 gün içinde insani yardım almaya çalışan sivilleri hedef aldığı saldırılarda 127’den fazla Filistinliyi öldürdü, 760’ı aşkın Filistinliyi yaraladı.

İsrail ordusunun gıda yardımı bekleyen Filistinlileri hedef aldığı saldırılar:

29 Şubat sabahı

İsrail ordusu, 29 Şubat’ta sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi’ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı’nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef aldı.

İsrail’in, özellikle un gibi insani yardımları bekleyen Filistinlileri hedef aldığı saldırısında 118 kişi öldürüldü, 760 kişi yaralandı.

3 Mart sabahı

İsrail ordusunun, aylardır yıkıcı saldırılar düzenlediği, zorla aç ve susuz bıraktığı abluka altındaki Gazze Şeridi’nin orta kesiminde insani yardım aracını hedef alması sonucu 9 kişi öldürüldü, onlarca kişi de yaralandı. (aa,c)