BM: “İsrail Din Özgürlüğünü İhlal Ediyor”

İsrail’in Gazze’de camileri yıkması ve Mescid-i Aksa’da Müslümanların namaz kılmasını engellemesi BM tarafından eleştirildi.

İsrail’in, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak isteyen Filistinlilere yine geniş kısıtlamalar getirmesi Birleşmiş Milletler tarafından eleştirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Dini Özgürlükler Özel Raportörü Nazila Ghanea Uluslararası İslam Düşmanlığı İle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, İsrail’in Müslümanların üçüncü mukaddes mekanı olan Mescid-i Aksa’ya getirdiği kısıtlamalardan endişe duyduğunu bildirdi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’da Müslümanların mübarek ayı olan Ramazan ayında dahi namaz kılınmasını engellediğini söyleyen BM Dini Özgürlükler Özel Raportörü Nazila Ghanea, Gazze’de çok sayıda camiyi yıkmasının din özgürlüğüne müdahale olduğun söyledi.

Mescid-i Aksa’ya alınmayan Müslümanlar camiin arka tarafında namazlarını kıldı. @aa

Gazzeli Hiç Kimse Mescid-i Aksa’da Namaz Kılamayacak

İsrail’in Mescid-i Aksa için getirdiği yasaklamalara göre Gazzeli hiç kimse Mescid-i Aksa’da namaz kılamayacak.

Mescid-i Aksa’da ibadet etmek isteyenlerin, İsrail’den izin alma şartı da getirildi. İsrail Filistin İşgal Koordinasyon Ofisi (COGAT) tarafından yayımlanan bir emirle, Mescid-i Aksa’da, sadece 55 yaş üstü erkeklerle 50 yaş üstü kadınlar ibadet edebilecek ve yanlarından en çok 10 yaşına kadar çocuk getirebilecekler.