Gündem

Almanya’da 20 Tereyağından Sadece 3’ü Testi Geçti

Almanya’da 20 tereyağından 17’si testi geçemedi. Testi geçen sadece 3 tere yağı var. Tereyağında omega-3 az, ama madenî yağ izleri bulunuyor.
17 Mart 2024
Almanya'da satılan tereyağları testi geçemedi. @shutterstock

Yapılan bir testte, Almanya’da 20 tereyağından sadece 3’ü testi geçti. 20 tereyağı markasının 17’si ise testi geçemedi. Testi geçenlerden sadece birisi “iyi”, diğeri ise “tatmin edici” üçüncüsü ise sadece “yeterli” olarak değerlendirildi. Tere yağlarında olması gereken omega-3 asitleri olmadığı gibi, çoğunda da madenî yağ izleri bulundu. Tereyağlarının bir kısmında tereyağı tadı gelmediği de ortaya çıktı.

Almanya’da 20 Tereyağından 17’si Testi Geçemedi

ÖKO-TEST gıda testi dergisi tarafından yapılan testlerde 17 tereyağı ise, “zayıf” veya “yetersiz” notu alan tereyağlarının çoğu, Almanya’da kaliteli tereyağı olarak bilinen markalardan oluşuyor.

Tereyağında Olması gereken Omega-3 Yağ Asitleri Yok

Test edilen ve testi geçemeyen tereyağları arasında özellikle, ot ve samanla beslenen hayvanların yağlarında daha fazla olan omega-3 yağ asitlerinin çok az olduğuna dikkat çekildi. Bu durumun, hayvan yetiştirmede ot veya samanın kullanılmadığını gösterdiğine işaret edilen test sonuçlarına göre, pek çok bilinen markada yüksek derecede madenî yağ izleri bulundu.

Madenî Yağ İzleri Var

Madenî yağ izlerinin, bir yandan makinelerdeki yağlama yağlarından kaynaklanmış olabileceği belirtilirken, diğer yandan tereyağlarının alüminyum folyo ambalajlarından kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor.

En Bilinen Markalar da  Tam Not Alamadı

Kerrygold, Landliebe ve Weihenstephan gibi meşhur markalar da testte iyi not alamadı. Bu markalarda da omega-3 eksikliği ve madenî yağ izlerine rastlandı.

En iyi tereyağı olarak orgnanik Gläserne Molkerei Fass Butter seçildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş