Hasene Balkanlarda Mülteci ve Yetimlerle İftarda Buluştu

Hasene uluslararası insanî yardım derneği, Balkanlarda düzenlediği iftar programları ile mülteci ve yetimlerle bir araya gelerek kucaklaştı.

Hasene International uluslararası insanî yardım derneği, Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmak amacıyla Balkanlarda iftar programları düzenledi.

İftarların ilki Bosna’da Hırvatistan sınırındaki Bihaç kenti yakınlarında bulunan ve içinde 1500 mültecinin yaşadığı Lipa kampında mültecilerle birlikte yapıldı. Daha sonra Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da kurumsal iftar verildi.

Hasene International Başkanı Bekir Altaş’ın yerel yönetim ve sivil toplum temsilcileriyle birlikte katıldığı iftarda, Hasene’nin yardım hizmetleri değerlendirilerek, ihtiyaçların tespiti yapıldı.

İftar Priştine’de Halk Çadırında Yapıldı

Farklı kültürlerden Müslümanları bir araya getiren ve Ramazan ayının manevi atmosferinin birleştirici ruhunu yansıtan iftarların üçüncüsü ise Kosova’nın Priştine ketinde yapıldı.

Hasene Priştine iftarı halka açık çadırları kurularak yapıldı. Bu çadırlarda verilen iftara, Ramazan’ın ayının bereketinin bir ifadesi olarak isteyen herkes katıldı.

Üsküp’te yetimlerle bir araya gelindi ve hediyeler takdim edildi.

Üsküp’te Yetimlerle Bir Araya Gelindi

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te iftar verildi. Üsküp’teki iftara daha çok yetim ve yetim aileleri ile birlikte çok sayıda misafir katıldı. Üsküp’te ayrıca yetimlere çeşitli hediyeler verildi.
Üsküp’te iftara katılan yerel yöneticilerle sivil toplum temsilcileri ile, yetimlerin eğitimi ile ilgili hazırlanacak olan projeler müzakere edilerek ihtiyaçlar tespit edildi.