Toplum

CIMG Avignon’da İftar Buluşması

CIMG Güney Fransa Bölge iftarında sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Belediye yönetimi ve TC Marsilya Başkonsolosu bir araya geldi.
27 Mart 2024

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Güney Fransa Bölgesi’nin (CIMG) verdiği kurumsal iftar yemeğine T.C. Marsilya Başkonsolosu Sait Evren, Avignon Belediye Başkanı ve belediye çalışanları, dinî cemaatlerin ve STK’ların temsilcileri, dernek başkanları ve iş insanları katıldı.

İftar programı Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başladı. Marsilya Başkonsolosu Sait Evren davet için teşekkür ederek birlik

beraberlik vurgusu yaptı. IGMG Genel Merkez idarecilerinden Dr. Mustafa Uyanık IGMG’nin ramazan ayı öncesi dünya mazlumlarına ulaştırdığı kumanya çalış- masıyla, Gazzeli mağdurlara ulaştırılan insani yaşam malzemeleri hakkında bilgiler verdi. Ev sahibi CIMG Güney Fransa Bölge Başkanı Nail Büyükbektaş İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı ve Hasene teşkilatının yapmış olduğu hizmetler hakkında davetlileri bilgilendirdi.

İnsani yardım kuruluşu Hasene’nin bu yıl daha çok zekât kampanyasında mültecilere ve savaş mağdurlarına odaklanacağını ifa- de eden Büyükbektaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazze’de Ekim 2023’te başlayan çatışmalar nedeniyle büyük bir insani krizle karşı karşıyayız. Hasene ailesi Gazze’de acil yardım çalışmalarına yoğunlaştı.

Temel ihtiyaçlara odaklanarak ailelerin besin ihtiyaçlarını karşılıyor.” Program Güney Fransa Kurumsal İletişim Başkanı Ümit Büyükbektaş’ın duasıyla son buldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş