Toplum

Hasene İnsani Yardım Derneği New York’ta Ödüllendirildi

Hasene İnsani Yardım Derneği, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinde yaptığı çalışmalardan dolayı ödüle layık görüldü.
28 Mart 2024

Hasene İnsani Yardım Derneği yaptığı çalışmalarla ödüle layık görüldü. Dernek, evsizlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak, zor durumdaki insanlara destek olmak ve New York’taki Türk ve Amerikan toplumları arasında köprü kurmak gibi konulardaki çalışmalarıyla takdir kazandı.

Hasene İnsani Yardım Derneği ABD Temsilcisi Nedim Sezgin yaptığı açıklamada, ödülün kendileri için büyük bir gurur olduğunu ve derneğin çalışmalarına daha da motive olacağını söyledi. Sezgin ayrıca, “New York’ta yaşayan Türk ve Amerikan toplumları arasında köprü kurmak için çalışıyoruz. Bu ödül, bu alandaki çalışmalarımızın da takdir gördüğünü gösteriyor” dedi.

Dernek, Şubat 2023’te Türkiye’de meydana gelen büyük depremden sonra da bölgeye yardım ulaştırmış ve arama-kurtarma çalışmalarına destek olmuştu. New York Eyaleti Polis Departmanı ve birçok Sivil Toplum Kuruluşunun da desteğiyle Türkiye’ye gönderilen yardımlar, depremden etkilenen insanların yaralarının sarılmasına katkıda bulunmuştu.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş