Almanya’da Reşit Olmayan Binlerce Kişi Askere Alındı!

Almanya’da Reşit Olmayan Binlerce Kişi Askere Alındı!

Almanya ordusuna (Bundeswehr) geçen yıl 18 bin 802 yeni asker katıldığı ve bunların 1996’sının 17 yaşında olduğu belirtildi.

Almanya’da zorunlu askerlik kaldırıldığı ve askere gönüllü gitmek isteyen sayısı da yeterli olmadığı için, asker açığı kapatılamıyor. Ülkede geçen yıl 1996 kişi reşit olmadan askere alındığı bildirildi.

[post-refarans id=”54137″ taraf=”sol”]

Alman medyasında yer alan haberlerde, reşit olmayan 1996 kişinin kapsamlı fiziksel ve psikolojik yetenek testini geçmelerinin ardından askere alındıkları, nöbet tutmadıkları ve yurt dışı görevlerine katılmadıkları ifade edildi.

Gönüllülük esasına dayanıyor

Reşit olmayan askerlerin silahları ise sadece eğitim amaçlı kullanabildikleri vurgulandı. Zorunlu askerliğin 2011 yılında kaldırıldığı Almanya’da mevcut durumda 180 bin olan asker sayısının 2031’e kadar 203 bine çıkarılması hedefleniyor. Ülkede askerlik sistemi profesyonel askerler ve gönüllülük esasına dayanıyor.

Zorunlu askerlik tartışmaları sürüyor

Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu Eva Högl’ün hazırladığı ve 12 Mart’ta Berlin’de kamuoyuna açıkladığı “2023 yılı değerlendirme raporunda” Silahlı Kuvvetlerin en büyük sıkıntısının personel, altyapı ve teçhizat olduğu belirtilmişti.

Högl orduda “muazzam” personel açığı bulunduğuna dikkati çekerek, “Çıkardığımız sonuç ordunun yaşlandığı ve giderek küçüldüğüdür.” ifadesini kullanmıştı.

Almanlar Zorunlu Askerlik Geri Gelsin İstiyor

Kamusal yayın yapan Kuzey Almanya Radyo Televizyonu NDR’in #NDRfragt (NDR soruyor) kamuoyu yoklaması programına katılan Almanlar zorunlu askerliğin geri getirilmesini istedi. Ankete katılanların yüzde 66’sı zorunlu askerlikten yana olduklarını açıklarken sadece yüzde 33’lük bir kesim buna karşı çıktı. Halkın yüzde 73’ü kadınların da askere alınmasını istiyor. (aa,c)