Almanya’da 1000’den Fazla Aşırı Sağcının Silah Ruhsatı Var

Almanya’da 1000’den Fazla Aşırı Sağcının Silah Ruhsatı Var

Almanya’da darbe yapmak için örgütlenmekle suçlanan İmparatorluk Vatandaşları örgütü mensuplarından 400’ünün de silah ruhsatı olduğu açıklandı. Silah ruhsatı olan toplam 1.051 aşırı sağcı bulunuyor.

Almanya’da 1.051 aşırı sağcının silah ruhsatı olduğu açıklandı. Silah ruhsatı taşıyan aşırı sağcıların 400’ünün Almanya’da darbe yapmak için örgütlenmekle suçlanan İmparatorluk Vatandaşları (Reichsbürger) örgütü mensubu olduğu açıklandı. Açıklamayı Sol Parti Milletvekili Martina Renner’in bir soru önergesini cevaplayan Almanya federal hükümeti yaptı.

Darbeci Gruptan 500 Kişinin Silah Ruhsatı Var

Bir yıl önce silah ruhsatı olan İmparatorluk Vatandaşları mensuplarının sayısının ise 500 olduğu, 181 kişinin ruhsatlarının siyasal baskılar sonrasında iptal edildiği veya ruhsat sahipleri tarafından iade edildiği açıklandı.

Öte yandan aşırı sağcıların toplamda ne kadar silah ruhsatı olduğu tam bilinmiyor. Bir önceki yıla göre silah ruhsatı taşıyan aşırı sağcıların sayısında düşüş olduğu, ancak bu düşüşün daha çok silah ruhsatı kayıt sistemindeki değişikliklerden kaynaklanabileceği uyarısı da yapıldı.

Aşırı Sağcılar Atış Eğitimi Yapıyorlar

Federal hükümet bir önceki yılda 1.561 aşırı sağcının silah ruhsatı olduğunu açıklamıştı.

Federal İçişleri Bakanlığının aşı sağcıların 23 kez atış eğitimi yaptıklarına dair bilgi sahibi olduğu, bunların yarısından fazlasının da diğer Avrupa Birliği ülkelerinde yapıldığı da açıklandı.