Hanau’da Kurulan 25. Yıl Ramazan Çadırında 6000 Kişiyle İftar Yapıldı

Hanau’da Kurulan 25. Yıl Ramazan Çadırında 6000 Kişiyle İftar Yapıldı

Almanya’nın Hanau kentinde pazar meydanına kurulan ve 25 yıldan beri Hanau İslam Cemiyeti tarafından iki gün boyunca düzenlenen iftar çadırında 6 bin kişi iftar yaptı.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Hessen Bölgesi Hanau Şubesi’nin 1999 yılından beri 25 yıldır sürdürdüğü geleneksel hâle gelen iftar çadırında bu sene 6 bin kişi iftar yaptı.

Hanau Marktplatz’da (Pazar Meydanı) kurulan masalarda verilen iftara 7’den 70’e yüksek bir katılım oldu. Müslümanların yanı sıra şehir sakinleri de iftarda yer aldı.

İki gün süren iftar programına yerel siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kurumsal İletişim Başkanı Seçuk Çiçek IGMG Hessen Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz da katıldı.

Kur’an-ı Kerime ile başlayan iftar programlarında iftarın organizatörü olan Hanau İslam Cemiyeti’nin hizmetleri de tanıtıldı.

İftar çadırında Hasene insanî yardım kuruluşuyla Hanau İslam Cemiyetinin tanıtım standında bilgilendirmeler yapıldı. Bu arada, meydanda kurulan büyük çadırda Türkiye’den yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı.

50 Genç Aynı anda 3000 Kişiye İftar Servisi Yaptı

İftar Vakti geldiğinde Gençlik Teşkilatı Başkanı Samet Yazıcı öncülüğünde 50 genç, aynı anda 3000 kişiye iftar servisi yaparak takdir topladı.

Organizenin başarılı bir şekilde tamamlanması üzerine Hanau İslam Cemiyeti Başkanı İbrahim Ayan hem katılımcılara hem de programda samimiyetle hizmet edenlere teşekkür etti.