Toplum

Sindelfingen’de Muhteşem İftar

İki yıldan beri yapılan Sindelfingen Pazar Meydanı İftarı’na bu sene 3 bin kişi katıldı.
08 Nisan 2024

Almanya’nın Sindelfingen kentindeki İslamî kuruluşların ortaklaşa verdikleri iftar yemeği büyük ilgi gördü. İftara yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Sindelfingen iftar programı iki yıldan beri yapılıyor.

“Iftar am Marktplatz” (Pazar Meydanı İftarı) adıyla yapılan iftar programına kentin Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Bernd Vöhringer, Almanya Federal Meclisi Üyesi Macit Karaahmetoğlu da katıldı.

Pazar Meydanı İftarı, Sindelfingen’de bulunan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Sindelfingen Şubesi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Sindelfingen Ulu Cami ile Sindelfingen Milli Türk İşçileri Cemiyeti tarafından organize edildi.

Sindelfingen’de farklı etnik kökenlerden ve inançlardan insanları bir araya getirerek hoşgörü ve kardeşlik mesajı verilen iftar programı, Erciş İlçe Müftüsü Abdullah Bora’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra çocukların okuduğu Kur’an-ı Kerim, hadis ve ilahilerle devam etti. Serhane Musiki Cemiyeti de tasavvuf musikisinin örneklerini canlı olarak verdi. İftar sonrasında çocuklar için Keloğlan, Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz gösterileri programa renk kattı.

İftar Programa Katılan İsimler

İftar programına T. C. Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar, Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Fatih Burak Mermer, IGMG Württemberg Başkanı M. Tayyip Sayan, DİTİB Eyalet Birliği Başkanı İsmet Harbi, Almanya Türk Federasyonu Bölge Başkanı Mehmet Topçuoğlu, IGMG Sindelfingen Şube Başkanı İbrahim Cihan, DİTİB Sindelfingen Başkanı Murat Güleç, Milli Türk İşçileri Cemiyeti Başkanı Abdullah Ertekin, Mercedes Benz’in İşyeri İşçi Temsilcisi Ergun Lümalı gibi isimler de katıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş