Arefe Gününde Kabristanları Ziyaret Ederek Geçmişlerimize Dua Ettik

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği bu arefe günü de kabristanları ziyaret programları düzenledi. Ziyaretlerde Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği, Avrupa’da bulunan Müslüman mezarlıklarını ziyaret programları düzenledi. Ramazan Bayramı öncesinde Arefe günü düzenlenen mezarlık ziyaretlerinde, mezarlıklarda medfun olanlar için dua edildi, Kur’an-ı Kerim okundu.

Almanya’da Köln, Stuttgart, Nürnberg ve Berlin’in yanı sıra Doğu Fransa, Belçika ve Londra gibi birçok bölgede Müslüman mezarlıklarında ziyaret programları yapıldı.

Almanya’nın Köln kentindeki Bocklemünd semtinde bulunan Müslüman Mezarlığı ziyaret programına UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Gaygısız da katıldı.

Geçmişlerimizi Anarak Onlara Dua Ediyoruz

UKBA olarak her bayramda kabir ziyaretlerine özel bir önem verdiklerini ifade eden Gaygısız, “Geçmişlerimizi anmak, onlara dua etmek için arefe günlerinde kabristanları ziyaret ediyor ve kabir temizliklerini yapıyoruz.” dedi.

Arefe günü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kabir ziyaretinde İslam Toplumu Milli Görüş Köln İrşad Başkanı Abdurrahim Güçlü de bir konuşma yaptı.

Kur’an-ı Kerim okunduğu ve duaların yapıldığı mezarlık ziyaretine katılan IGMG Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt, arefe gününde peygamber efendimizin sünnetlerinden birini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bozkurt, Köln Westfriedhof mezarlığını ziyaret ederek, Kur’an ve dua okuduklarını ifade ettikten sonra, “Rabbim Müslümanlara rahmet eylesin. Rabim bizlere de hayırlar nesiller bırakmayı ve bizim de arkamızda Fatiha ve dua okuyacak nesiller nasib etsin.” dedi,

Öte yandan Berlin’de de Müslümanlar Arefe günü mezarlıklara akın etti.

Yusuf Zeynel Abidin’in Kabri De Ziyaret Edildi

IGMG Berlin Bölgesi tarafından düzenlenen ziyarette, kuran-ı kerim okundu, dualar edildi.

IGMG Bölge Başkanı Hasan İstanbul da Berlin’in birçok bölgesinde kabir ziyareti gerçekleştirildiğini söyledi. IGMG Kurucularından eski Genel Başkan Yusuf Zeynel Abidin’in mezarı da ziyaret edilerek dua yapıldı.

Hasan İstanbul ziyaretle ilgili olarak “Berlin’de Müslümanlar olarak kabir ziyaretimizi yaptık. Rabbim bizleri tekrar tekrar ramazanlara kavuşmayı, bayramların İslam’a Müslümanlara hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.” dedi.