Toplum

Bugün Ramazan Bayramı: Bayramınız Mübarek Olsun

İslam dünyası 1445 hicrî yılının Ramazan Bayramı’nı büyük bir heyecanla idrak ediyor. Müslümanlar güneş doğduktan sora camilere giderek namaz kıldı ve mazlumlar için dua etti.
09 Nisan 2024
Rusya'nın başkenti Moskova'da camilere sığmayan binlerce Müslüman, Ramazan Bayramı namazını sokaklarda kıldı. Moskova Merkez Camisi başta olmak üzere başkentteki Anıt Camisi ve Tarihi Cami'ye sabahın erken saatlerinden itibaren Müslümanlar akın etti. Moskova bölgesinde 40 yerde bayram namazının kılınması için ayrıca özel yer hazırlandı. Son iki yıldır Kovid-19 salgını nedeniyle cemaatle ibadet edilemeyen Moskova'daki Merkez Camisi’nde vatandaşlar cadde ve sokaklarda namaz kıldı. ( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )

İslam dünyası bir oruç ayı olan Ramazan ayını tamamlayarak Bayramı idrak ediyor. Ramazan ayının dün sona ermesiyle, bayramdan önce teravih namazı da sona erdi.

1445 hicrî yılının Ramazan Bayramı için Müslümanlar, güneş doğduktan sonra yeniden camilere akın ederek Bayram Namazı kıldı. Bazı yerlerde camilerin küçük olması sebebiyle Müslümanlar seccadelerini sokaklara sererek namazlarını kıldı. Müslümanlar, başta Gazze’deki Müslümanlar olmak üzere, zulme uğrayan Müslümanlar için duada bulundu.

Mescid-i Aksa’da da binlerce Filistinli Müslüman bayram namazı kıldı. Müslümanlar yine İsrail askerlerinin engellemesi ile karşılaştı.

Bu sene Ramazan ayı 30 gün olarak tespit edildi. Müslümanlar ayrıca Ramazan Bayramı öncesinde her bir ferd başına fitre de ödedi. Fitre miktarı, bir kişinin bir günlük yiyecek ihtiyacını karşılayacak şekilde tespit ediliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş